Perşembe, Mart 12

Çoook Mutluyum! ;)



Ben kuzumu tanıdığımda o çooktan doktora'ya başlamıştı..
5 sene boyunca yoğun iş hayatına rağmen iş çıkışları üniversiteye gitti...
Haftanın görüştüğümüz tek günü olan cumartesi günü dahi, üniversiteye gidip benim bir masada vizelerime finallerime, onun ise doktoraya çalıştığı çook oldu..


Kışları ise önce markete gider yiyebileceğimiz gibi şeyler alır, odanın arkasında hocalara ait olan küçük mutfakta birşeyler yapar, oradaki küçük masa da yerdik..
Soğuk olurdu haliyle beni battaniyelere sarar, minik odaya koyar ısıtıcıyı da açar sen burada çalış derdi.. arada da kontrol ederdi beni.. bir bakardım elinde çay kurabiye ara vermiş ziyarete gelmiş..arada birbirimize seslenir sohbet ederdik..


Birkaç sefer aletin suyunu boşaltmaya lavaboya götürdük çeke çeke.. Az çekmedi benim kuzum o aletten, titizliliğinden düzenliliğinden aleti dahi boyadı..Doktora da üzerinde çalıştığı aletle bu kadar haşır neşir olan, paslanmaz boya alıp onu boyayan, kuruması için gecenin bir saati yangın merdivenine koyan, ardından kimseler görmeden sabahın köründe üniversiteye gidip aleti yerine koyan doktora öğrencisi pek olmamıştır herhalde..

Çook çekti kahrını, çook bozuldu bizim alet, her parçası değişti, her yanı farklılaştı bir gün başka bir gün başka gösterdi, sinir etti kuzumu çook üzdü..
Ama sonunda çalıştı işte... Uykusuz geceler, üniversitede dolaşan böcekler dahi uykudayken senin orada çalışıyor olamanın karşılığı geldi bugün.. Hepimiz sıcacık yatağımızdayken senin çalışmanın, cumartesi herkes gezerken senin çalışıyor olmanın..2 yıldır denize giremeyip, tatil dahi yapmamış olmanın işte hepsinin karşılığı bugün geldi ..12 Mart 2009....
Hiç çıkmasın akıllardan...


Niye anlattım çünkü doktora veya başka birşey yapılmasının, bitirilmesinin çoook zor olduğunu düşündüğümüz, zaman zaman umudumuzu yitirdiğimiz şeylerin emek harcandığında gerçekleştiğini konu ne olursa olsun kendimize güvenmemiz ve Allahtan hep hayırlısını dilemeyi unutmamamız için...


Biricik Kuzum, mutluluğum kelimelere sığdıramayacak kadar fazla..içim içimden taşıyor..
Öyle derinden bir ohh çektim ki duyunca şükrettim...


Seni çoook seviyor ve gurur duyuyorum...


Adının önüne gelecek "Dr." senin çoktan hakkın..!
Bu ülkeninde senin gibi işini iyi yapan bilime katkıda bulunan insanlar sayesinde ayakta durduğuna inanıyorum...

Bu gurur dilerim herkese nasib olur..

29 yorum:

lale kunt dedi ki...

aa sayın 'dr. esrarengiz T.' tebrik ederiiimm :))

lale kunt dedi ki...

Bu arada Merviş o gurur çok güzel gerçekten. Benim koca da her sene mutlaka 1-2 ödül alır. Hatta önümüzdeki ay bir dergide röportajı yayınlanacak, çok mutluyum tabi.
Ah bir de ben iş bulsam, ödül almasam da olur. En azından işim olsa :P

beetlejuice dedi ki...

Mervecik, süper bir haber bu. Çok çok tebrik ediyorum ikinizi de. Doktorayı bitirmesinde kendi emeği kadar senin anlayışının ve desteğinin de payı vardır bence. Dr. nin bir harif senin bir harfi onun olsun:)

Opal dedi ki...

canim cok mutlu oldum! gurunu ve mutlulugunu cok iyi anliyorum.. akademik kariyer cok zor, cok emek isteyen bisey. hakkiyla almis!

cook sevindim guselim/evlilik haberinisi beklerimmm :P

Merve dedi ki...

* lalişim çook sağol canım benim :)
bende gördüm laliş eşinin yaptıklarını çok güzeldi hakikaten gurur duyuluyor değil mi? çok mutlu oluyor insan..Allah çocuklarımızla da böyle gurur duymayı nasib etsin inşallah..

Lalişim sana iş çoook da uymaz sen ince eleyip sık dokuyorsun haklı olarak.. hiç umutsuz olma bence kesin çıkacak birşey..zaten birkaç seçenek vardı başlayınca alırsın direk..

İlk ödülün benden..Altın Kızlara ödül verdim! ;))

Merve dedi ki...

Beetle çook teşekkür ederiz
..sende yapıyorsun biliyorum çook iyi anlarsın sevinci/yaparken yaşananları..darısı başına inşallah senin güzel haberlerine seviniriz :)
D Ve R si onun . si benim olsun artık.. :)
ben mışıl mışıl uyudum çünkü.. ;)

* Opalcim, bende çok mutlu oldum! çook teşekkürler..

ee bu haberden sonra yakında ama bir de askerlik var bizi bekleyen
:(

Opalcim senin takıları ne zaman göreceğiz! İsteriz! :)

Nazpek dedi ki...

Tebrikler ne güzel emeklerinizin karşılığını almanız.

L@L dedi ki...

Mervişim çok mutlu oldum gözünüz aydın tatlım :)

Opal dedi ki...

bugun ya da yarin kesinlikle koycam, Uyuzum Cadim'a soz verdim. falla dover beni mecbur koycam :))

Merve dedi ki...

* Nazcım çok teşekkür ederim canım :) bence de en güzeli o!

* Lalcim çook şeker canımmm benim :) iyi kalplim..

* Opal dövmezde kızabilir! ;) bana kızmıştı.. :))

nergisce dedi ki...

hayirli olsun mervos, tebrikler:)

Merve dedi ki...

* nergisim çok sağol tatlım ;)

ZET Fashion dedi ki...

Çok mutlu oldum canım tebrik ederim ne kadar güzel bir şey insanın emeğinin karşılığını alması.. Size de birrrrrr ömür mutluluklar dilerim! :)

Adsız dedi ki...

mervecim ne kadar güzel bir haber bu böyle... bak gördün mü her şey zirveye ulaşmanız için yavaş da olsa mükemmel bir şekilde gerçekleşiyor. inşallah askerliği de kısacık bir zamanda atlatırsınız. ikinizi de tebrik ederim...
kocaman sevgiler adaşım :)

ferulago dedi ki...

Tebrikler, doktora bitirmek feci bir yükü kaldırmıştır omuzlarınızdan. Bir süre sersemlik, ders çalışma isteği olabilir ama kısa süre sonra geçiyor :) Darısı tüm doktora yapanlara

Merve dedi ki...

Adaşcık çok teşekkürler :) askerlik daha zor geliyor bana mervecim..
İnşallah onu da bir çırpıda atlatacağız :) bende seni kocaman öptüm, çok çok sağol!

* ferulagocum, hakikaten zor bir de maalesef her doktora aynı zorlukta olmuyor.. ne lisansı ne de masterı ile ilgiliydi yaptığı..
ama ben duramam bir uğraşım olması lazım dışarıdan doçent olunabiliyormuş sanırsam..makale yayınlarım diyor..bakalım neler yapacak..
evet aynen, bu gece deriiin bir uyku çeker herhalde ;)) evet darısı yapanlara benim bildiğim beetle ve yass var sanırsam onlarda tez zamanda bitirsinler inşallah tezlerini :)

Gizem. dedi ki...

Hairka bir haber:)) tebrik ederim :))

Merve dedi ki...

* pammukcum çook teşekkürler ;)
nerelerdesin sen kayboldun gene şeker kız ;)

AskinAy dedi ki...

tebrikler canim,bu cok güzel bir haber öpüyorum seni..

Elif Beşir dedi ki...

Sonunda! :)
tebrik ederim!
artık tüm gnler size ait...
Tadını çıkartın!
Artık diğer güzel haberlerini bekliyoruz ;)

yass dedi ki...

ne harıka bır duyguuu:) cok cok tebrık ederım.. ısallah benım kocamda bu mutlulugu yasar:) yakında yeterlılıge grıcem de:))

Adsız dedi ki...

Çok sevgili fanlarım. İlginiz, birbirinden samimi ve sevimli mesajlarınız için teşekkür ederim. Allah hepinize istediğiniz, yaşamak istediğiniz mutluluk ve başarıları nasib etsin.
Sevgiler..
Dr.T.T.E.

nazo dedi ki...

Mervecim çoook tebrik ediyorum.. Hayırlı uğurlu olsun, darısı başımıza ;)

a. gizem dedi ki...

o kadar guzel bi yazı yazmıssın ki merve,hem nişanlını tebrik ederim hem de şu sıkıntılı donemimde yani yuksek lisans mezunu olmaya çalışırken yaşadıgım stres içindeyken; doktora mı?ASLA derken aaa ne guzel yazmıs mervecim; yapsam mı ki derken yakaladım kendimi :))
ama kandıramazsıııın akademik kariyerrrr! bitti :PP
şaka bi yana hakkaten nişanlını tebrik ediyorum; herkesin yapabileceği işler değil bunlar sen de master yapmıstın dimi mervecim; tezli hemdeee!
canım seni çok opuyorum

Primarima dedi ki...

Tebrik ederim.

bernush dedi ki...

mervecim tebrikler tabi esas tebrik gizemli Dr.T.T.E ye :) bu alet neymiş onuda merak ettim bak şmdi :) pek bi gizemli anlatmışsın.

Merve dedi ki...

* Askinaycım 5 yıldan beri beklenen haber bir perşembe geldi bende çook mutluyum tabi :) çok çok sağol tatlım..

* Elifcim çok teşekkürler, ne güzel söylemissin hakikaten öyle :)

*Yass, çook teşekkürler umarım sizlerde yaşarsınız bu mutluluğu, kolay gelsin tatlım :)
unvani alınca tüm yorgunluklar geçiyormuş öyle diyor ;)

* Sevgili, Dr.T.T.E lütfen üzerinde çalıştığın aleti biraz açar mısın? esrarengizliğiyle merak uyandırdı.. ;)

* Nazocum, çook teşekkürler evet canım darısı eşinin ve senin başına inşallah eşinde en yakın zamanda tamamlar, dönersiniz yurda :)

* Gizos, yok tatlım master yapmadım ben ama düşünüyorum tabii..benim lisans tezimdi o ortadoğuda kadın ve siyaset idi konum..fransızca olması da bayağ zorladı tabi.. ama tabi bu keyifi görünce insan bir an önce yaşamak istiyor..birde çalışırken yapmak hakikaten zor, akademisyenken zaman var ama tüm gün işte akşam gel çalış, 2 kat zor! kolay gelsin sana gizom :) doktorada yaparsın sen! fazlasıyla zaman veriyorlar zaten daha rahat oluyor ;) Mucck gizom ne zaman geliyorsun? ;)

* Prima, çook teşekkürler darısı prensesin başına :) onun başarılarıyla da gururlanın inşallah..

* Dr.TTE hemen havaya girmiş gördün mü bernush? fanlarım falan :)) Valla ben aleti 5 senede çözemedim desem..bana demişti ki işte karıncalar yemlerine nasıl gidiyorlarsa sistemde öyle çalışıyor..ne anlarsın bu anlatımdan? bende kafamda aa dedim karıncaları gözlemliyor herhalde :))) ilk 1 sene buna inandım! sen git bunu anlat meşhur oldum üniversitede tabii :) ama meğerse zaten aleti bulan adamda karıncarın çalışma sisteminden esinlenmişmiş doğru hissetmişim yani.. :) benim anladığım kadarıyla kontrol aleti, sisteme verileri giriyor sistem bazı sonuçlar çıkarıyor..
mesela bir şirketin küçük bir prototipi gibi çalışabiliyor, tüm gelir, gider vs vs verileri giriyorsun sana 10 sene sonra firmanın tüm mali durumunun verilerini veriyor diye biliyorum yanılıyorda olabilirim..bilgim bu kadar :))

Bursada Moda dedi ki...

Ne kadar güzel bir haber bu böyle. Çok tebrik ediyorum canım..Mutluluğunuzu paylaşıyorum :)
Sevgiler...

Merve dedi ki...

Bursa M, çook teşekkürler canım..paylaşacağınızı bildiğim için hemen bloga yazdım zaten ;) sevgiler!