Cumartesi, Şubat 20

Nura Star Gazetesinde.. :)






Bir taç beğendi hayatı değişti  

20 Şubat 2010 Cumartesi, 00:45 CUMARTESİ
Bir taç beğendi hayatı değişti
Merve Sarımuratoğlu internette görüp beğendiği bir tacı satın alamayınca annesiyle birlikte kendi hazırladı. Sarımuratoğlu şimdi internette ve butiklerde satılan birbirinden şık saç aksesuarı koleksiyonları hazırlıyor
Merve Sarımuratoğlu www.mervedeyiz.blogspot.com’da yazmaya başladıktan sonra yeni bir meslek edinmiş: Aksesuar tasarımcılığı... Sarımuratoğlu bir moda markası gibi her sezon yeni koleksiyonlar hazırlıyor. Üstelik başta sadece internette sattığı ürünleri artık butiklerde de satılıyor.
Ağırlıklı olarak saç aksesuarları tasarlayan Sarımuratoğlu’nun öyküsü şöyle: “Taç takmak üniversite yıllarımdan kalma bir alışkanlığımdı. Yabancı bir markanın web sitesinde gördüğüm bir model çok hoşuma gitti ama getirmesi zor olacaktı. ‘Bunu kendim yapmalıyım’ dedim. Bir süre o çiçeğin benzerini aradım, bulamayınca da anneme gösterdim. Annem ‘Ben yaparım’ deyince ufak ufak üretime  başladık... Ürettiklerimizin beğenilmesi bize şevk verdi, daha çok model ürettik ve bunları el emeği ürünler sunan bir site üzerinden satmaya başladık. Amatör bir zevkten markamı oluşturdum, gün geçtikçe ilerliyorum.”
ANNESİNDEN ÖĞRENDİ
Sarımuratoğlu aslında Fransızca Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler mezunu. “Şimdi bir yandan sınavlara hazırlanıyor bir yandan da tasarım yapıyorum” diyen Sarımuratoğlu şunları söylüyor: “Annem gelinliğini kendi dikmiş, görülmemiş bir şeyler üretmekten keyif alan, becerikliliğiyle tanınan biri. Benim ise elime iğne iplik almışlığım dahi yoktu. Modayı takip ediyor, modelleri oluşturuyordum. Kısacası tasarımlar benden, dikmesi annemdendi. Yavaş yavaş benim de elim yatkın olmaya başladı. Artık modellerin tümünü ben yapıyorum, ancak bazı modellerin üretim aşamasında annemin tecrübesinden yararlanıyorum. İnsanın annesi bu kadar becerikli olunca kendinde de biraz yetenek olurmuş, bunu gördüm. Onun biraz üzerine gitmek gerekiyor.”
Kendini bir tasarımcı adayı olarak gördüğünü anlatan Sarımuratoğlu ilk ürünlerinin daha çok genç kızların takabileceği rengarenk tasarımlar olduğunu söylüyor. Sarımuratoğlu şöyle devam ediyor: “Daha sonra gelen talep üzerine siyah koleksiyonu oluşturdum. Bu seride günlük takılabilecek gümüş, altın süslemeli ayrıca sezonun moda rengi olan gri, mor renklerde birçok ürün var. ‘Haute-couture’ adını verdiğim koleksiyon ise bir davete giderken şık elbiselerle takılabilecek, hatta gelinlerin dahi takabileceği modellerden oluşuyor.”
EN PAHALI OLANI 60 TL
 Sarımuratoğlu tasarımlarıyla ilgili şunları söylüyor: “Becerilerimi her geçen gün geliştiriyorum, yeni kumaşlar deniyorum, ilginç aksesuarlar buluyorum. Bunları bulmak için Kapalıçarşı’yı, güneydeki otantik pazarları yeniden keşfediyorum. Son zamanlarda 50’li yıllarda kullanılan saç aksesuarları ilgimi çekiyor. Kullandığım malzemenin kalitesine çok önem veriyorum. Tacın üzerine sadece bir kurdele yapsanız dahi o kurdele kaliteli bir malzemeyse çok güzel görünebiliyor. Modeller de çok fazla kumaş gerektirmediğinden en iyisini kullanmaya özen gösteriyorum. İpek, Fransız danteli, şifon, tafta gibi kumaşlar kullandıklarım arasında. İnci kullanacaksam en kalitelisi, taş kullanacaksam swarovski tercih ediyorum. Kurdelelerimin çoğunu yurtdışından getirtiyorum” diyor.
Merve Sarımuratoğlu’nun tasarımlarında fiyatlar gündüz kullanıma yönelik siyah serisinde 20-30 TL, haute-couture serisinde ise 40-60 TL arasında değişiyor. Ayrıca koleksiyonda şık kolyeler ve broşlar da bulmak mümkün. Haute-couture serisine Beşiktaş Akaretler’deki Polar Moda’dan, diğer tüm modellere isewww.nuracreatives.blogspot.com veya http://nura.pasaj.com adresinden ulaşabilirsiniz.
BERRİN HABERVEREN
bhaberveren@stargazete.com

Berrin Hanım'a bu güzel röportaj için çok teşekkür ederim..Ayrıca kapakta ve iç sayfada yayınladığı güzel taç resimleri içinde ayrıca teşekkürler...

Bakalım sizler beğenecek misiniz? yorumlarınızı bekliyorum :)

33 yorum:

vintage peony dedi ki...

çok sevindim gerçekten!!
Başarılarının devamını dilerim Merveciğim.

birkadin dedi ki...

caniiiimmm beniiim, begenilmez mi, sevincten havalara uculmaz miii :)) cok cok tebrik ederiiim, ve fotografini gordum :)) cok tatliymisin, hayal ettigim gibii :))

Haydins dedi ki...

Tebrik ederim Mervecim..Yetenekli insanlar aradan sıyrılıyor hemen..bir ara üzülüyordun benim taçlarımı taklit ediyorlar diye, üzülme bak bunu da taklit etsinlerde görelim :)

beetlejuice dedi ki...

Oyy beni yetenekli kuşum, güzel kuşum, nasıl sevindim anlatamam. Daha dur, daha yeni başlıyor her şey. Sanat eseri senin yaptıkların, sadece taç değil. O kadar şanslyım ki, hem seni tanıdığım hem elinin değdiği güzelliklerden birine sahip olduğum için. Daha çok başarılara imza atacaksın canım benim. Çok tebrik ederim:)

Zeynep'in Evi dedi ki...

mervecim tebrik ederim çok sevindim canım senin adına..:)

Duru Günaçan dedi ki...

Tebrikler Merve,tasarımların her zaman özel ve kaliteli,çok daha başarılı olacağına inanıyorum.
sevgiler:)

Gizem. dedi ki...

ovvv harika bir haber bu:) ne de güzel yazmış bayan gerçi senin aşırı tatlı olduğunu unutmuş yazmamış idare edelim :) öpüyorum canım!

nazo dedi ki...

Canııımm.. çokk çokk sevindim... Fazlasıyla hakediyorsun zaten..
Çok tebrik ediyorum Mervecim..

mughetto dedi ki...

Süper süper süper :)
Eminim ki bir gün tasarımların çok daha fazla yerde satışa sunularak çok daha fazla insana ulaşacaktır.
Ellerine sağlık.

Nazpek dedi ki...

Tebrikler Mervecim
Çok mutlu oldum.Başarılarının devamını diliyorum.

Nazpek dedi ki...

Tebrikler Mervecim
Çok mutlu oldum.Başarılarının devamını diliyorum.

Nihan dedi ki...

Mervecimmmm başarılarının devamını dilerim :))
Çok yakında inşallah, o bizim arkadaşımız der, gurur duyarız seninle :))

Aslı dedi ki...

Tebrik ederim canım çok sevindim:) Bu arada sesin ve yüzün birbirine çok uyuyormuş! Hani bir video koymuştun ya o zaman yüzünü çok merak etmiştim de...

zeynep bayram dedi ki...

mervecim,senin için çok sevindim,başarıların her daim seninle olsun.bol yaratcı günler.bu arada çok güzelsin.

ceydabural dedi ki...

kocaman tebrikler :)

lale kunt dedi ki...

mervişim çok güzelll :) ben de bekliyorum ha çıktı ha çıkacak diye.
şimdi gazete almaya gidiyorum saklayayım dursun bende de.
tekrar tebrik ederim minik kuş

ozlem dedi ki...

çok çok tebrikler mervecim. daha nice başarılar, nice röportajlar inşallah ;)

ezgi dedi ki...

çok çok çok tebrik ederim canım:)Allah daha nice başarılar güzellikler göstersin sana

nergisce dedi ki...

Canim merve bu ne kadar güzel bir haber böyle cok cok basarili olursun insaAllah:)

pofiş♥ dedi ki...

öperim senii kocamann...

çooookkk mutlu oldum....

hemdeeee çokkkkkkk

ünlü bir tasarımcının taç'ları başımı süslüyor:):):):)

Pinky dedi ki...

çok güzeeeel Mervecim :) sende çok tatlıymışsın :) sabah hemen aldım gazeteyi, bi solukta okudum. gurur duydum :) başarılarının devamını dilerim canım :)

Hobihane dedi ki...

Ne hoşş :)
Tebrik ederim.

Selfet dedi ki...

Merhabalar,
Böyle güsel bi habere kendiminmiş kadar sevindim inan,haberini seviçle okudum :) Çok çok tebrik ediyorum seni..Yaptıklarını sessizce ama hayranlıkla izliyorum..
Başarılarının günden güne büyüyerek artması dileğiyle..
İlham perilerin hiç eksik olmasın :)
Sevgilerle..

Sıla Yılmaz dedi ki...

Tebrik ederim bebeğim... :) Daha da güzel yerlerde görücez inşallah seni biliyorumm! :)

a. gizem dedi ki...

tebrik ederim mervecim :)
sektörde adını duymaya başlarız yavaş yavaş :)

mercan dedi ki...

ühühü yeni haberim oldu alamadım:( tebrikler mervecim

be dedi ki...

harikasin merveim tebrik ederim=))))))

Merve dedi ki...

* Vintage peony, çok teşekkür ederim canım..

*Gorkemcim, içten arkadaşım benim çook sağol :) kocaaman öpücükler sana!

* Haydins,Serpilcim çok teşekkür ederim..evet o ara hakikaten üzülmekten öte artık sinir olmuştum.. hehe bu biraz zor sanırım :)

* Çillim, canım benim öyle tatlısın ki sen senden yorum gelince ay neler demiştir şimdi diyorum hep yüzümde kocaaman tebessüm okuyorum :) gene çok mutlu ettin beni çok teşekkür ederim birtanem :)

*Zeynepcim, çok teşekkür ederimm canım :)

*Kapkara Camdan Kelebek, bende senin tasarımlarını çok özgün buluyorum..bol satışlar,güzel başarılar dilerim teşekkür ederim yorumuna.. :)

*Gizeem, :)) şeker :)ee okuyucularım çok tatlı ben nasıl olabilirim ki? ;)

* Nazocum, çok teşekkür ederim canım benim :) hepimiz hak ediyoruz..zaman ayırıp,özgün birşeyler üreten emek harcayan herkes hak ediyor bence..hele senin yaptıkların o kadar yetenek istiyor ki nazocum :)o da sende fazlasıyla!


* Mughetto, çok teşekkür ederim..aslında öyle bir şansım oldu canım..Harvey nichols da satılacaktı hatta vitrine dahi kondu..ama benim firmam olmadığı için veremedim.. :( tek işim olarak görmediğim için de açmayı düşünmüyorum ama bir gün firma olursa gene orası olur sanırım :)

*Nazpek, çok teşekkür ederim tatlım :)

*Nihancığım, canım benim :) çok çok teşekkürler!

* Aslıcım, sağol canım :) aslında sesim o kadar tiz değil ama video da öyle çıkmıştı :)

* Zeyno, çok teşekkür ederim utandırdın beni :) hepimizin başarıları daim olsun inşallah :)

*Fotoğraf P, çok teşekkür ederim tatlım..çok sağol..

* Laliş, yerim seni :) sağol birtanem.. muck!

*Özlemcim, teşekkür ederim özlemiko :)

*Ezqi, teşekkürler canım..İnşallah hepimize :)

*Pinky, canım benim çok teşekkür ederim ictenliğine :) kocaaman öptüm seni!

*Emine, teşekkür ederim ..

*Selfet, ne güzel bir yorum böyle :) çok teşekkür ederim içten yorumuna..İlham perileri hakikaten hiç gitmesin çok lazımlar ;)

*Siucum, sağol birtanem çok teşekkürler :)

*Gizom, canım benim teşekkür ederim..

*Mercancım, teşekkür ederim,olsun internette de var canım :))

*Be, teşekkür ederim tatlım sevgiler :)

*

*Nergisim, sağol canımm, inşallah hepimiz hep beraber çok başarılı olalım..

*Pofişim, sağol miniğim..hehe :)

*

Burcu Çalışkan dedi ki...

Merveciğim ince zevkinle aradan sıyrılman hiç şaşırtıcı değil, böyle güzel heyecanlarına tanık daha çok tanık olamk dileğiyle...

Mavi Atölye dedi ki...

Ne güzel, tasarıların hayat bulmuş bir çok kişinin saşlarını süslüyor tebrik ederim artık bir markasın darısı başımıza:)

Glam dedi ki...

tebrik ederim cnm, farkın farkediliyor zaten:) başarılarının devamını dilerim tatlım, öpüldün:)

Merve dedi ki...

*Burcucum, çok teşekkür ederim canım nazik sözlerine :)

*Benim Küçük Hayallerim, çok teşekkür ederim evet darısı her el emeği ürün üretenlerin başına canım :)

*Glam's World, sağol birtanem..sende öpüldün! sevgiler!

Unknown dedi ki...

Tebrik ederim:) Nekadar tatlı bir heyecan bu böyle.