Salı, Mayıs 11

Benden Haberler :)



Ne zamandır yazmamışım özlemişim blogumu :)
Kendimi şu resimdeki bir bahçede hayal edeyim de öyle anlatayım..

Babaannem daha önceki rahatsızlığından gene hastalandı..geçtiğimiz hafta 3 günü hastanede geçirdik..
Çok şükür şu anda çok daha iyi dinleniyor evde..

Kuzum daha sık gelmeye başladı,malum bizim hazırlıklara tam da başlama zamanımız..Askerlikte bitmek üzere zaten..bekleyecek birşey kalmadı :)

Hazırlıklar içerisinde en en en önemlisi ev bence..hiç kolay bulunmuyor,birinin manzarası güzel olsa içi küçük oluyor içi güzel olsa manzarası karşıdaki binadan öteye gitmiyor.. Hadi içi biraz küçük olsun önemli değil deseniz, o zamanda dekorasyon sizi kısıtlıyor ..Ama bugün bakmanın da sonu olmadığını düşündüm bak bak nereye kadar! Aslında evlerde birbirine benziyor zaten..ya da ben çok incelemekten öyle görmeye başladım:)

Sahibinden com'da her ev bana aynı gelmeye başladı. Algıda seçiciliğimi yitirdim artık :) Biran önce gönlümüze göre evi bulup dekore etmeye başlamak istiyoruz ama o ev nerede? İnşallah karşımıza çıkar bu aralar..

Hayırlısıyla kışa kalmadan evlenmek istiyoruz daha tarih net değil ama kışa kalmaması isteğimiz.. maksimum 5 ay gibi bir zaman var tüm hazırlıklar için.. Çok az değil ama yeterince fazla da değil..

Gelinlik vs hiç bakıyor değilim neden bilmiyorum belki bunlara dair zamanında çok baktığım ve ne istediğimi bildiğim içindir..
Kafamın içerisinde sahibinden.com,hurriyet emlak,laura,cath,gelinlik,düğün,parke,mutfak kelimeleri uçuşuyor! Allak bullak olmuş durumdayım..Hangisine odaklansam diğeri kalıyor..Klasikleşmiş şeyleri sevmediğimden içimden bir ses sürekli "İlla farklı olan olmalı araştır bakalım daha oooo ne kadar orijinal fikirler vardır" diyor sürekli..Susss! demek istiyorum ama huyum böyle ne yapabilirim..? Birşeyi araştırmadan yapar isem içime sinmeyecek biliyorum..

Şimdiden yoruldum desem çok mu abartmış olurum :) Ama bunca zamandır hatta oldum olası dekorasyonla ilgilenmenin faydasını görüyorum.. ne istediğini bilmemek en büyük problem bence bu zamanlarda..Yoksa hakkikaten top havuzu gibi..
Hatta halen İkea'da olan..İçinden hem çıkmak istemiyorsunuz, hem de her çıkmak istediğinizde ayağınız biraz daha derinlere gidiyor,sizi gittikçe içine çekiyor.. bunu da yap,şu da olmalı gibi :)

Bu aralar ya çok yazarım rahatlamak için, ya da pek yazmam hangisi olacak bilmiyorum..
Göreceğiz :)


16 yorum:

love me dedi ki...

Geçmiş olsun öncelikle, umarım istediğin gibi bir ev bulur istediğin gibi dekorasyonunu yapar dilediğincede oturursun kuşlarınla birlikte :))

Burcu Çalışkan dedi ki...

önemli olan bir şeylerin belirlenmiş olması, bir çizgin olması ev engeli aş bak bir anda nasıl herşey tıkır tıkır hallolur canım, umarım herşey gönlündeki gibi olur

Unknown dedi ki...

ben baba koltugu diye tabir edilen tv koltuklarından okadar cok istemiştim ki tepehome da begendık ailelerimiz zor ikna ettiler ev ortada yok almayın diye .

Almadık iyikide almamışız ufak bir evimiz oldu imkansız koyamazdık.

Birde müzik seti almıştık ortak gidip begenip aldıgımız ilk eşyaydı birde yeni nişanlanmıştık, Kocaman kolonları kendi kocaman sanki clup ortamı yaratıcaz evde ne gerek var :) işte bir heves 1 yıl boyunca eşim taksidini ödedi biz evlendik kutusundan cıkmadann bekledi aylarca en son eşim geçen ay sattı onu yok parasına çünkü evde boşuna yer işgal ediyordu:) birsürü sayabilirim böyle şey.

demem o ki hersey eve bakıyor ama stress yapmadan içine sinen bir yer olsun, 60-70 ev gezmişizdir krediye uygun dye yazıp uymayanlar cabası .

biraz zor oluyor biliyorum ama sonunda değiyor yorulma daha cok basındasın :)

L@L dedi ki...

Mervişim inşallah herşey gönlünce olur, evlilik hazırlıkları keyifli olduğu kadar stresli de. Kocaman öpüyorum ve kolaylıklar diliyorum !

lolipu dedi ki...

babaannene çok geçmiş olsun.
Ne güzel heyecanlı bir dönem, bir o kadar da sıkıntılı. Yapılacak çok iş var çokk. Sana kolay gelsin, her şeyi gönlünce yaparsın umarım:))

Aslı dedi ki...

Geçmiş olsun... Bloga koyduğun fotoğraflar gibi bir evin olursa bakmaya doyamayız valla! Ev işine canını sıkma, bizim tayin olacağımız il bile belli değildi, evimi ise evlendikten aylar sonra görebildim düşünsene:)) Mutlaka seni bekleyen gönlüne göre bir ev vardır bir yerlerde,inan:)) Döşeme konusunda tek söyleyebileceğim "az eşya" kararımı hayat boyu uygulamaya karar verdim:))

Keddy- Selen Akgül Sungur dedi ki...

merhaba,
el emeği ürünlerimi listelediğim keddynin dükkanı açıldı, beklerim

http://www.keddynindukkani.blogspot.com/

Zeynep'in Evi dedi ki...

yazdıkların okadar tanıdık ki..aynı sıkıntılardayım hangisinden başlıyım ney, yazıyım bilmiyorum..

ev aramak ev bulmak bu aşamanın bence ennn zor kısmı..emlakçılarla ahbap olduk..kirası uygun olan evler harabeydi..güzel olan evler bizim bütçemizi aştı..hep evlerin odaları küçüktü yapıacaklar çokto çok zor bi aşamaydı ama sonunda sahibinden bir ev bulup kiraladık=)

canım herşeyi sırasıyla yapıyorum ben birazdaha kolay halloluyor ozaman..

Sıla Yılmaz dedi ki...

Canım benim.. aynısını yaşadım hemde daha yeni.. bitmedi bile :)

En zor kısmı ev bulma çünkü aklındakileri uygulayabileceğin bir yer olmalı..büyüklüğü, mutfağı, rahatlığı, ısıtma sistemi vs vs vs vs .. bu liste uzar da gider.. biz birde köpeğimiz olduğu için ona uygun bir eve kiraya çıkmak zorunda kaldık.. kendi evimizde teras olmadığı ve benim astımım olduğu için ortak bir payda bulamadık :/

Dediğin gibi sahibinden.com u hatim etmiştim resmen :) bi eve götürüyorlardı beni bu evi biliyorum ben diyordum önceden sahibinden'de gezdim ya :))
hatta bir evi tuttuk sonradan iptal oldu.. sonra tesadüfen bulduk bu evi.. sahibinden.com da gördüm yine .. başka bir semtten bir emlakçı hatırı sayılır bir müşterisin evi için ilan vermiş.. hergün baktığım için aynı gün gördüm akşama eve baktım ertesi gün tuttuk :)

ama bir an geliyorki amaaan diyorsun :)

of ne olursa olsun vs :)

bunaldığın noktada burdayım cnm :)

joy dedi ki...

canım öncelikle geçmiş olsun.
evin nerede olursa olsun,nasıl olacağını çiz desen çizerim.o kadar tanıdık seni :)
pudra tonlarına bahar gibi bir ev :)
umarım en kısa zamanda her sey istediğimiz gibi olur :)

lale kunt dedi ki...

mervişim çok geçmiş olsun canım...
iyi mi şimdi babaannen?

ev için ben de sabırsızlanıyorum, dekorasyon müzesi gibi gezicem valla. ayy nasıl olucak çok merak ediyorum, çok romantik, bolcana cici bici ayrıntılarla ve kuşlarla dolu, bol ışıklı iç ferahlatıcı aydınlık renklerle döşenmiş bir ev olacak.
bildim mi? :)

Pinky dedi ki...

aklında herşey belliyse en zor kısmı hallolmuş o zaman. aklındakilere odaklan Mervecim. Sen en güzelini yaparsın eminim ben ;) ev bulunduktan sonra gerisi gelir. inşallah içinize sinen güzel bir yer bulursunuz :)

babannenin daha iyi olmasına sevindim. tekrar geçmiş olsun canım.

A-H dedi ki...

Cok gecmis olsun oncelikle.
Guzel kosturmaca ve telaseler bunlar ama hayatta bir kere oluyor sonucta, kucuk bir tavsiye ;) tadini cikar bol bol bu zamanlarin insan sonradan uzuluyor ah sunuda soyle yapsaydim etseydim diye.

Merve dedi ki...

* Butterfly, çok teşekkür ederim canım..evet umarım bulacağız :) hehe kuşları tahmin ettin değil mi? :)

* Burcucum, evet canım haklısın belirsizlik zaten insanı üzen ve yoran :) çok teşekkürler!

* Moderator, evet bir ara ne kadar modaydı lazy birşey değil mi gene bir marka satıyor o koltuklardan :) haklısın işte tam da bu yüzden bende kuş vs yani minik minik dekoratif şeyler dışında hiçbirşey almadım ya beğenim değişir,ya daha güzelini bulursam diye..şimdi yavaş yavaş araştıra araştıra alacağız.böylesi bence de daha iyi :) evi bulsak gerisi kolay geliyor bana da..en zoru ev :)

* Lal, canımm benim teşekkür ederim bebiş nasıl güzel anne? :))

* Lolipu, teşekkürler..evet umarım öyle olur ama sanıyorum herşeyin planlandığı gibi gitmesi imkansız muhakak aksilikler oluyor aşıp devam etmek lazım :)

* Aslıcım, teşekkür ederim..özeneceğim bakalım güzel olacak mı? :) bende bekleyen bir ev olduğunu düşünüyorum bazen keşke görsem direk bu diyebilsem diyorum..az eşya konusunda da çok haklısın kesinlikle doldurmamak lazım evi..zaman geçtikçe alacak birşeylerde kalmalı :)

* Keddy, bakacağım bol satışlar dilerim :)

* Zeynepcim, en iyi sen anlarsın o zaman :) ne zor değil mi? aynı sıkıntıyı bizde yaşıyoruz

*Siu, tatlım sen sonuna geldin mutlu sona hayırlısıyla :) bende ezberledim evleri,aynen senin dediğin gibi gördüklerim çıkıyor karşıma :) bakalım İnşallah bizimde karşımıza çıkar..sizinki çok güzel güle güle oturun :))

*Neşecim, sağol canım..evet muhtemelen pastel tonlar hakim olur :) elim kırmızılara,yeşillere hiç gitmez benim :) Umarım her ikimizinde dilediği gibi bir ev çıkar karşımıza tatlım..

* Lalişim, iyi iyi canım çok şükür :)

canım benim bende merak ediyorum :)) aklımda o kadar çok şey var ki hangisini yapsam?? :) 2 senedir burada paylaştıklarımızı yapsak yeter zaten :)

Merve dedi ki...

* Pinkycanım, teşekkür ederim canım :) aklımızda ne olduğu belli de çıkmıyor işte canım :) ama bol bol güzel dilekler aldım artık çıkar herhalde :)) Evet canım bulununca düzenlemek kolay..

* A-H, haklısın canım umarım daha sonra pişman olacağım şeyler az olur..ya da değiştiremeyeceğim şeyler yapmam :) keyfini çıkarmak içinde biraz rahat olmak,oluruna bırakmayı bilmek lazım sanırım..

a. gizem dedi ki...

babannen nasıl mervecim umarım sağlığı da keyfi de yerindedir :)

seni öyle iyi anlıyorum ki
ama ben bir öneri vereyim sana ilk iş olarak önce düğün yeri ve tarihinde karar kılın bence
cünkü bu sene ramazan ve bayramlar nerdeyse düğün mevsimini tamamen öldürüyorr ve sonra da gidip anlaşın düğün mekanınız için.
ben kasımın son haftasını istemiştim sanırım bizim tarihlerimiz birbirine çok yakın olacak gerci, biz nikahı agustosta yapmayı planlıyoruz ama :)

hayalimdeki düğün mekanı da kasımda full doluymuş ne yapalım 5 gün gecikmeyle 5 aralık alabildik ama onda da cok zorladık :) ama şimdi bizim için orası 2 kat kıymetli :)