Perşembe, Haziran 24

Ben Geldiiiim! :)

 İlk defa bu kadar uzak kaldım blogumdan...Bugün tam bir ay olmuş..Demek ki en fazla 1 ay uzak kalabiliyorum :)

Son bir ay çok koşuşturmalı geçti..Bir yandan yoğun bir iş hayatına başladım..diğer yandan evimiz belli oldu :)
tamamen yeniden yapıldığı için çok tadilatı var. Ve tabi ki tadilatla uğraşmak,istediğin gibi olabilmesi için herkese dil dökmek.Aklındaki,gönlündeki malzemeyi bulmak çok zor.. Zaman,enerji,sabır istiyor..
2 hafta oldu tadilata başlayalı..şu anda şantiyeden farksız dersem anlarsınız halimi :)
Tüm malzemelerimizi belirledik..Ki belirleme süreci de kolay değil sadece cumartesi günü açık olduğundan bu tip yerler 1 gün içerisinde gitmemiz,seçmemiz gereken bir sürü şey oluyor.Haftaiçi de sürekli internetten araştırıyoruz..
Zevkli mi? evet çok :) ama bir o kadar da yorucu..
Hele bizim gibi illa gönlünüzdeki olsun istiyor, herkesin detay olarak baktıklarını siz çok önemsiyorsanız daha da zor..Bakalım  herşeyin hayırlısı :)

Aslında sizlere birkaç sorum olacak..bak bak sormaya yazmış demeyin sakın :) hakikaten çok özledim!

1-İkea mutfak kullanan var mı aranızda?
2-Ahşap mutfak tezgahı kullanan peki?
3-Kurutma-Yıkama bir arada kullananınız? hangi markayı önerirsiniz..Bu ara Samsung önde gibi..

Bir de, mobilya bakmaya başlamadık daha ama..pazar günleri diğer yerler kapalı olduğundan bakmaya başladık..siz benim tarzımı biliyorsunuz..Bu tarza uygun kanepe,koltuklar genelde Laura Ashley ve Mudo'da buralara baktım ama çok beğendiğimiz birşey çıkmadı..Önerebileceğiniz bir yer var mı? veya eline bir model versek güzelce üretebilecek bir mobilyacı ?

Şimdilik sorularım bu kadar :) Aslında daha çok varda..ilk aklıma gelenler..oldukça sorarım..
Bu arada ne nerden alınır bayağ öğrendim..bu tür tadilata girenlere bende yardımcı olmak isterim :)

Hepinize en içten sevgileeer :))

23 yorum:

mughetto dedi ki...

Arkandan geliyorum Merviş..Sen öğren sonra bana anlat :)

mercan dedi ki...

yok yok ben bu defa gerçekten umudu kesmek üzereydim senden:)şaka bi yana anlayabiliyorum seni henüz başımdan bu kadarı geçmese de...sana kolaylıklar diliyorum , ahşap tezgah gerçekten ilgimi çektii bununla ilgili yorumları merakla bekliyorum. lazzoni ye baktın mı canım?

Merve dedi ki...

* Mughetto,:)) hehe olur tatlım :)
* Mercan, aşkolsun ben hiç blogumdan vazgeçer miyim?o kadar yoğunum ki bu ara çok yazmak istesem de yazamadım :( Lazzoni'ye baktım canım güzel şeyler ama benim istediğim tarz değil onlar çok modern geliyor bana..ahşap tezgahta kararlıyım aslında da gene de duymak istiyorum :)

Aslı dedi ki...

Ben de lazzoni diyecektim ama haklısın, senin tarzın sayılmaz... 3 sorun için de yardımcı olamayacağım maalesef ama içine sinen birşey bulamadığın zaman (Eğer olmazsa olmaz grubunda değilse) acele etme... Yani buna tezgah falan dahil değil tabii:) Tahta tezgah nasıldır hiç kullananı görmedim ama ben sürekli çamaşır suyu ile fırçalamak istediğim için kullanamam herhalde... Çünkü bordo ağırlıklı tezgah olmasına rağmen kırmızı biber, domates, çay herrrşey leke bırakıyor...

alis dedi ki...

Biz ailemin evinde Ikea ahşap tezgah kullanıyoruz. Memnunuz çok, 6 ayda bir bakım amaçlı yağını sürmek gerekiyor ve üzerine dökülen şarap vs leke yapabilecek sıvıları bekletmeden silmen gerekiyor. Leke olması bakımından mermer gibi facia değil, ben tavsiye ederim. Ben kendi evime de bu yıl ahşap tezgah tatktırtmak istiyorum, çok beğeniyorum.

Mutfak olarak Ikea'da beğendiğimiz modelin ("stat") aynısını burada bir marangoza yaptırdık, yarı fiyata geldi. Fakat Ikea dolapların içi kaymak gibi ve silmesi çok kolay, ama marangozun yaptıkları pürüzlü, yer yer kusurlu. Yaşadığımız sinir harbi de cabası. Hazır alabildiğin herşeyi hazır almanı, yaptırma olayına pek girmemeni tavsiye ederim, 1 kerede düzgün iş yapabilen usta çoook çok nadir, çok standart birşey bile 10 kere gidip geliyor sonunda kahretsin diyor ve kusurlarıyla kabul ediyorsun.

Senin tarzında fazla yer yok maalesef, dediğin gibi Laura Ashley, Mudo, Ikea... Mudo'nun da fiyatlarını nasıl şişirdiğini, endonezya'dan 3 kuruşa getirdiği şeyleri fahiş fiyatlara sattığını bildiğim için sinir oluyorum. Addresistanbul'a bakabilirsin, ama oradaki çoğu şey de abartılı ve çok iri boyutlarda. Ben orada Habitat'ı seviyorum ama orası country değil de daha urban bir tarzda... Ya da eskicilere bakacaksın, ordan bulduğun parçaları lake boyasıyla beyaza falan boyatacaksın. Her yer ya saray mobilyası gibi abartılı, ya da sevimsiz ruhsuz şeyleri "modern" adı altında satıyor. "Dank!" ve "Props" gibi yerler nispeten yüksek fiyatlı ikinci el ürünler satıyor. Tek tavsiyem %100 aşık olmadığın hiçbirşeyi sırf ev hemen döşensin diye alma, böyle yapanlar sonra hep pişman oluyor. Güzel parçalar karşına çıktıkça alırsın böylece evin aşırı dolmamış ve herşey içine sinmiş olur. Ufak, tekleme parçalar için(aplik, lamba, vs) ebay'e de bakabilirsin ama kelepir bile bulsan shipping işi bozuyor :/

Kolay gelsin, tüm detayları önemseyip, hayalinde bir tarz yaratıp aradığını bir türlü bulamama hissini iyi biliyorum maalesef :(

Girls On Blog dedi ki...

kolay gelsin oncelikle:)
benim annem ikeadan ahsap mutfak yaptirdi...ilk tezgahi sorun yaratti..su degen yerler habardi kisa surede.Ama urun garantili oldugu icin ucretsiz degisimi de yaptilar cok kisa surede.Yenisi de ahsap ve hic bir sorun olmadi.
Gercekten cok hos farkli ve sicak bir gorunum sagliyor.

Sumeyyes dedi ki...

Ahşap tezgah..Kulağa hoş geliyor:)Eminim göze de hitap ediyordur.Ama işlevsellik ön plandaysa bence, değmez gibi...Mutfağı çokça kullananlar için,ısrarla tavsiye etmiyorum ahşabı.
Fakat herşey gelişti şimdi. görüntüsünü ahşap verip,malzemesini su tutmayan ,yağ çekmeyen cinsten yapmışlarsa ona diyecek sözüm yok.

Did Dans La Mode dedi ki...

Geçen sene bu zamanlar aynı koşuşturmalar bendeydi kolay gelsin mervecim :) Benim evimdeki mutfak tezgahı da ahşap tek sıkıntısı bazen üşenip üzerinde birşeyler kesince minik çiziklere maruz kalabiliyor onun harici kullanımı çok rahat. Kurutma-yıkamayı birarada almamanı öneririm bende senin gibi iki fonksiyonu birden olsun istiyordum ve çok araştırdım çıkan sonuçların hepsinde iki fonksiyon biarada olunca ne yıkama ne kurutmada istenen performansa ulaşılamadığını öğrendim. Kurutma sırasında ortaya çıkan havların yıkama özelliğine zarar verdiğini de söylediler ben de vazgeçmek zorunda kaldım. Çamaşır makinasında en iyi markanın Miel olduğunu biliyorum ama fiyatları çok yüksekti hala öyle mi bilmiyorum ama Siemens'in çamaşır makinasıyla eş değer özellikleri olduğu için tercihimi bütün beyaz eşyalarımda Siemensten yana kullandım ve çok memnunum :) Bak ben de sayende içimi dökmüş oldum haha :))

Haydins dedi ki...

Bizim mutfak tezgahı corian ben çok memnunum..Banyo tezgahımız ahşap bir sorn çıkarmadı şimdiye kadar ama çizildi bir kaç yeri üzüyor insanı :)
Biz beyaz eşyaları alırken ikisi bir arada olanların problem çıkardığını söylemişlerdi tabi 1 senede teknoloji gelişmiş de olabilir :)
Hayırlı olsun yeni işin canım..

ursula dedi ki...

merhaba.. benim mutfak tezgahım koyu renk ahşap.. aman aman uzak dur diyorum.. bir damla su olsa leke yapıyor.. bir de koyu tenk olduğu için müthiş toz gösteriyor. sürekli elimde kağıt havlu tezgah silmekle meşgulüm. ve kimyasal vs de değdirmemeye çalışıyorum çok fazla rengini açar diye. açık renk belki nispeten daha kullanışlı olabiliro yüzden hiç tavsiye etmiyorum. :(

Cerenicus dedi ki...

Biz de özlemiştik artık, iyi ki döndün...
http://cerengnc.blogspot.com/

nalan dedi ki...

ikeanın mutfağından memnun kalacağına eminim. özellikle nakliye ve montajda problem olmuyorç ben banyo için tercih etmiştim.
hala aklımı seveyim diyorum.
alis haklı, eşyaları bir anda almama fikrine ben de katılıyorum.
ama şu anda sana özendiğimi de itiraf edeyim. kolay gelsin çok.

eb dedi ki...

Kuzucum hoş geldin, yıkama kurutma bir arada almak çok mantıklı gibi geliyor bana. Çünkü çamaşırı yıka, as kurut kaldır inanılmaz külfet.
Kullanan bir arkadaşım var çok memnun ama markasını bilmiyorum.

Mobilya için de modokoya bakabilirsin, biz serena mobilyadan almıştık evimizin mobilyalarını,orayı önerebilirim.

Bu arada lazzoniden bir çok kişi memnun değil,bilgin olsun.

digdem dedi ki...

selam,

mutfak için değil de mobilya için bişiler söyleyebilirim sanırım ama senin tarzında değil belki ama kalite ve yaptırma açısından söylüyorum.
modoko da atamanlar - galeri ataman sanırım adı-, ve masko da beyaz köşk. atamanlardan ben aldım istersen resimlerini gönderebilirim, tarzlarımız seninle pek uymuyor sanırım ben daha klasikciyim ama en azından biraz da olsa resimlerden kalitesini anlayabilirsin, beyaz köşkten de arkadaşım yeni aldı ve çok güzeller.
en azından bir fikrin olsun diye söylüyorum:)) kolay gelsinn
diğdem

IŞIL dedi ki...

Sevgili Merve;öncelikle kocaman bir MERHABA. Blogunu yakından takip etmekteyim ama ilk defa yorum yazıyorum.İngiltere'de yaşayan görümcem IKEA mutfak kullanıyor ve memnun.Ayrıca çok şık duruyor.Allah yardımcınız olsun.Bu tip işleri yapan insanlarla uğraşmak o kadar zor ki.Bizde aynılarını yaşadığımız için iyi bilirim. Senin için önemli olanlar gerçekten onlar için önemli olmayabiliyor. Ama onlara ne aslında ve SAYGI duymalılar. Neyse Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.

SebnemSen dedi ki...

selam...
Ahşap tezgah bence kullanışsız bir şey,düşünsene sürekli dikkatli kullanman gereken bir şey,aman cizildi aman leke kaldı.Onun yerine granit düşünebilirsin biz 15 senedir kullanıyoruz hala yeni yapılmış gibi ki biz her türlü mutfak işini direk istünde yapıyoruz kesme tahtası falan kullanmadan.kurutma ve yıkama makinası için de samsungu önerebilirim ben çok memnunum. camasırın ustundeki butun tuy sac hav makinanın kapagına toplanıyor kurutma yaptıktan sonra, bir de 30 dakıkalık bi programı var cok guzel yıkıyor , tek sorun cok buruşuk cıkıo giysiler kurutmadan onu da güzel bir ütüyle halledebilirsin :)

çokomelike dedi ki...

kolay gelsin mervecim,tatlı telaşlar bunlar :) bende bu telaşlara girmek isterdim artık ama parasızlığın gözü kör olsun :( resmen evlenilmiyomuş para olmadan bunu da gördük ya :(

Adsız dedi ki...

hmmm, bayildim bloguna, cok ilgi cekici... evin hayirli olsun, maalesef sana yardimci olamayacagim alisveris konusunda cunku yurtdisinda yasiyorum ben ama bildigim kadari ile mutfak icin ikeaya verecegin parayi cok daha kaliteli bir marka olan lineadecor yada eurodecor'a(yanlis hatirlamiyorsam) bakabilirsin. camasir makinesi icin dogalliktan vazgecemiyorum ben, eger balkonun varsa camasirlari acik havada kurutmak kadar guzel bir sey yok emin ol, cok daha saglikli... dusunsene eskiden bukadar hastalik varmiydi? herseyin en dogaliyla buyuduk oysa!ahsap tezgah ise kanserojenmis diyorlar, dogal mermer yine en sagliklisi :) yinede tercihleri yapacak olan sensin, kolayliklar dilerim... sevgiler!

pelininstyle dedi ki...

Ikea mutfak ben kullaniyorum.Hem de iki defadir. Gercekten cok begeniyorum. Hem kullanisli hem kaliteli hem de fiyatlari iyi:) Tavsiye ederim:)

ipq dedi ki...

Ikea mutfak degil ama dolap olarak kullaniyorum (giyinme odasi), cok cok memnunum.
Yikama-kurutma Samsung kullaniyorum, 7.5kg yikayip, 5 kg kurutani. Tavsiye ederim.

Oturma ve yemek odasi takimlarimi toplama bir sekilde Laura Ashley ve Mudo'dan aldim. Mudo koltuklarim kirli (tukenmez kalem, el izi, yag lekesi) geldi. Sirketi arayip haber verdigimizde oyaladilar (bugun arayacagiz, yarin arayacagiz, toplantida cikinca hemen arayacak vs.). Nihayet gelip de hasar tespiti yapildiginda bir koltugumuz icin stoklarinda kalmadigindan para iadesi yapacaklarini, diger bir koltugu da depodan getirecekleri yenisiyle degistireceklerini soylediler. Hala bekliyoruz, 5. haftanin icerisindeyiz. Aradigimizda hala binbir adam atlatmayla karsilasiyoruz (depoda sayim var vs.). Kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Benzer tarz mobilyalar icin Sherwood'u oneriyorum. Kadikoy'de bir magzalari var sanirim.

(google hesabimla yorum yapiyorum ama Just-Makeup'dan Pumpkin'im)

obez ve şişman bir sevgi dedi ki...

ikea iyi

Gönül dedi ki...

Mervecim blogunu çok uzun zamandır takip ediyorum ama ahşap tezgah olayını okuyunca yorum yazmak istedim.tamam çok şık dolaplarlada uyumlu oluyo ama kullanış bakımından sıfır ve zor.sürekli kuru tutman lazım elimde hep bez kuruluyorum.şöyle ıslak bezle sil bırak olmuyo malesef arkadan kurulaman gerekiyo.üstünde bişey kesemiyosun sıcak bişey koymamaya çok dikkat ediceksin sürekli kesme tahtası ve altlık kullanmak lazım unutursan vay haline büyük bi iz seni bekliyo demektir.benim fikirlerim böyle canım yinede sen kullanıcaksın senin zevkin tabiki.sana kolaylıklar diliyorum canım umarın herşey gönlündeki gibi olur...

Adsız dedi ki...

bence blogu kapat artık git evlen,çnkü herkes senin yazmanı beklemekten sıkıldı