Cuma, Şubat 27

Bütün Anneler Toplandık..

Hepimize Günaydıınnn...Artık böyle iç karartıcı bir havada ne kadar günümüz aydın olabilirse o kadar olsun işte.. ;)

Bugün sabah 6.30'da kalktım aa bir baktım anniş uyanmış.. Neden bu saatte uyandı ki derken aaa dedim bugün kahvaltıya arkadaşları geliyor ya!
Sormayın neredeyse 1 aydır hazırlanıyoruz bu güne..Aylar öncesinden bile birçok yeni şey bu gün hesaplanarak alındı ben eminim! ;) Masa da yok yok, bir kuş sütü eksik..Taze çiçeklerden tutunda, el yapımı peçeteliklere kadar..
Son 2 gündür telaşı başladı zaten annemin ben anladım direk toplantı gününün yaklaştığını..Dip bucak temizlik ardından birçok şeyin yerini değiştirmeler vs vs..Ben dün gece yattığımda da halen annem sofrasının süsü,çiçekler vs uğraşıyordu..

Gelenlerde senelerden tanıdığı benim ilkokul arkadaşlarımın anneleri.. Yani çook uzun senedir arkadaşları aa şu niye böyle değil diyecek kimseler değil..
biz 24 olduk onlar hala görüşüyorlar ama aramızda görüşenler çok az..Anneler sayesinde haberler alıyoruz ya da iş vasıtasıyla tesadüfen karşılaşıyoruz dün öyle oldu mesela..bir baktım bizim ofise ilkokul arkadaşım girdi.Çok şaşırdım o benden, ben ondan habersiziz tabi..

Şimdi sormak istiyorum sen bu kadar yorulduktan sonra, günlerce hazırlık yaptıktan sonra üstelik bu sabahta hasta olmuş..nerede kaldı bu görüşmenin keyfi..?Her seferinde yapana eziyet haline dönüşmez mi bu toplantılar? Ne gerek var bence her seferinde gidin güzel bir kafeye yiyin,için sohbet edin hem yeni yerler görmüş olursunuz hem de daha keyifli olur..
Acaba bizde yapar mıyız ilerde? Büyük konuşmamak lazım..;P
Siz ne düşünüyorsunuz sizinde anneler toplanıyor mu böyle..?

Sevgiler!

14 yorum:

Nazpek dedi ki...

Günaydınn sanada güzelim
tabi bu yaşlarda böyle düşünmen doğal ama yaş ilerleyince insan kendi hazırladıklarını kendi ortamında sunmak istiyor
Daha doğal ve rahatlıktan yana oluyorsun yaptığın ikramlara sevgini katarak paylaşmak istiyorsun ben anneni çok iyi anlıyorum inan yorulacaktır ama çok keyif alacaktır.

Merve dedi ki...

Gunaydın Nazcım,

aslında bende çook keyif alıyorum misafirden, birşeyler ikram etmekten, ya da misafire özel hazırlık yapmaktan..ama çok abartıncada bana aşırı yorgunluk gibiymiş gibi geliyor..ama annemin toplantılardan sonraki mutluluğu tabi görülmeye değer. doğru söylüyorsun belki bende ileride yapıyor olabilirim..;p

Haydins dedi ki...

Senin bloga ulastim sonunda kaybetmisim adresi neyse artik izlemeye aldim kaybetmem..Senin profilden ulasilamiyoor bloga bu arada..
Benimki de yapardi eskiden ev sahibine tam eziyet birde hep bir agizdan konusulur o toplantilarda iykkk hic bana gore degil yapmam da katilmam da..
Az ve oz her zaman iyidir..Hem misafir bakimindan hem yemek bakimindan , bilmem kac cesit yemek yapilmasina cok karsiyim..

Merve dedi ki...

:) sağol tatlım bir bakayım neden ulaşılmıyormuş..

aynı fikirdeyim..hadi herşeyi hazırladı diyelim e sonrası da o kadar kişiye tek sefer mi çay vereceksin durmadan oturup kalkman lazım..

bence de o kadar çeşit gereksiz o zaman keyiften çok angaryaya dönüşüyor bir de bu toplantılar sonrası akşam yemeği falan yiyemiyorlar o kadar çook yemiş oluyorlar ki 2 gün idare eder ;)

Merve dedi ki...

canım hallettim meğerse profilime ulaş tikli değilmiş..

bernush dedi ki...

benim annemlerd etoplanıyor,her evde olduğu gibi bi dünya hazırlık yapılıyor,günler öncesinden ne yapılacağına karar veriliyor,son zamanlarda bayanlar günlerini kafalerde yapıyolarmış,orda da çok hoş olabilir hele hele ilk baharda piknikler yapanlar var,ay büyüsem emekli olsamda bende böle şeylerle uğraşsam,canım istedi keyif yapmak,velhasıl insanın kendi elleriyle ikram hazırlayıp misafirlerini kendi evinde ağırlaması ayrı bir tad olsa gerek ama arada birde kendilerine de jest yapıp dışardada yaparlarsa güzel olur .:)

Merve dedi ki...

bernushcum demek ki yaklaşık her evde mevcut bu durum :)

yani bence de tamam evde de toplansınlar kahve,yanına 1,2 şey..ama bu kadar eziyet..yapana yazık yanii.. ne anladı o şimdi bu keyiften..en güzeli kafeler bencede.. ya da mesela sehir turları ardından bir kafe olabilir.. :)

İrma dedi ki...

bende ilerde kesinlikle yapmak isterim bence bu tatlı bir yorgunluk:)annelerin gününde orda olmamak lazım yoksa ufak bir duyma problemi yaşayabilirsiniz. herkes yanındakiyle konuşuyor. bir uğultu, bir uğultu...
cafede bu keyfi alamazlar o nedenle evde en güzeli.

L@L dedi ki...

Annemde çok sever arkadaşlarını davet etmeyi. Çok yoruluyor ama çokta mutlu oluyor bundan .)Bizde ilerde yaparız Merviş ;)

Merve dedi ki...

*irmacım aynen acayip bir uğultu hali..konudan konuya atlama genel konu çocuklar zaten sonra el işi muhabbetler.. komik bayağ! :)

doğru aslında kafede bu sohbet,muhabbet zor..ama yorgunluğu da ayrı zor ;) en güzeli herkes birşeyler getirecek o zaman kolaylaşır..

* lalcik olabilir neden olmasın :) kalpli brownie yaparım size ;P

lale kunt dedi ki...

amaaan güzel olmasında güzel de, o yorgunluk ne be kardeşim. bence az kişi çağırmak daha güzel, hem kalabalık olunca anlamıyosun ki. herkesle sohbette edemiyosun, yorgunluktan öldüğünle kal :)

bizde de aile toplantıları olurdu küçükken, o kadar kalabalık bir sülaleyiz ki amaaan. her ay birinin evinde toplanılırdı, yazık ne kadar yorgunluk. bir de mesela 50 kişi falan olurduk düşün. ne hazırlicaksın o kadar insana? hem erzurumluyuz, çay servisini hayal edelim :) en sonunda herkesin ağzına bir hortum dayayıp çayı öyle servis edelim dye düşünülmüştü :) ayrıca da herkes ince belli cam bardakta içer efendim, kupa falan olsa yine iyi.
biz çocuklar evi talan ederdik, yaramazlık, bağırmalar, kavgalar. en sonunda bir yerde uyuyakalırdık. saat 4lere kadar o evde sohbet muhabbet devam ederdi.
güzeldi de, evsahibine eziyet değil de ne bu :))

ne çok konuşasım varmış bu konuda amaan :))

Merve dedi ki...

:)Laliş en başından beri kastettiğim buydu benimde.. birlikte olma, hoş vakit geçirme, evde ikram falan güzel iyi hoş da ..eziyeti hoşluğundan öte ne o misafir ağırladın 2 gün hasta yat.Ne anladım ben bundan şimdi..?
bababamın ailesi de vanlı yani bende vanlı oluyorum bu durumda aynen çook çay içilir hele Ankarada tüm bizim akrabalar, semaver kurulur hep..annem yeni gelinken çok çekmiş ayakta uyumuşluğu var mesela ;)

ama meraklı işte yorulmaya topu topu 7 kişi ne gerek var dedim anlatamadım.. :))

ama ben sizleri ağırlamaktan zevk duyarım efem :))

muck!

Adsız dedi ki...

ay benim annem gibi anneler varmış, çok mutlu oldum ya :) benden başka böyle şeyler çeken kalmamıştır diye hayıflanıyordum ben de :)
benimki de aynen böyle, haftalar önceden mönü belli olur, bakarsın anne çok yorulacak, kıyamaz yardım edersin. günler önceden temizliğe başlanır, bakarsın anne çok yorulcak, kıyamaz yardım edersin. sonra da arkadaşları gelmeden bi kaç saat önce hediye olarak 'arkadaşlarım gelcek benim sen dışarı çıkıver' diye evden kovulursun.... pehhhh.....
bi de ilginç olan bunu yapan annenin annesi (anneannem :) ) altın gününü apartman komşularıyla kafelerde yapar... :)
garip bi aileyiz, kabul ediyorum :)

Merve dedi ki...

aynı durum senelerdir bizde de mevcut mervecim..bıkmadılar bıkmıyorlar yani..

mutlu olsunda annişler biz razıyız ama yorulmalarını görmek de üzüyor insanı..hani hep denilir ya mutlu yorgunluklar bunlar muttlu :))