Salı, Mart 30

Bayıldım!



Dantele bayılıyorum demiştim değil mi? 

Hele bu cupcake ile birleşince daha da güzel oluyor  

8 yorum:

lolipu dedi ki...

ayy ne kadar hoş, şık, harika. Ben de bayıldım. Hatta istiyorummmm:)

Merve dedi ki...

* Lolipu, sitesinde bakım bende 12 adet için bile acayip bir rakam koymuşlar..aslında çok da zor birşey değil keşke biryer satsa bunları..

lolipu dedi ki...

baktım ben de siteye. hepsi çok hoş:)

pofiş♥ dedi ki...

ay bu site harika ya biliyorum hatta bizde de kutlayalım diye bi site varya ürün bakımından nerdeyse aynıları var:)

Müge Hestbaek dedi ki...

Sence bu tip kağıttan işler, örneğin bu bir tek cup kekte kullanılan parça ne kadar olmalı burda satılsa?
Ya da örneğin içinde 10 tane kağıttan irili ufaklı kelebek olan bir paket ne kadara satılmalı Türkiye'de satılacak olsa?

Merve dedi ki...

* Pofiş, evet çok güzel fikirler olan bir site bende daha incelemedim :))

*Mügecim, hımm..tabi maaliyetine bağlı ama bir kalıp çıkarılıp yapılıyorsa 12 adet'lik bir set bence 7-8 lira olmalı hadi maksimum 10 :)

yapacak mısın yoksa? :))

Müge Hestbaek dedi ki...

Aslında yapmayı planlıyorum evet Mervecim. Bazı alet edavatlar getirdim amerikadan ve isvirçreden dönerken ve bunların da yapılabileceğini düşünüyorum. Kağıt tasarımı üzerine yurtdışında bazı derslere, workshoplara, programlara katıldım. Bunları yapabiliyorum da. Ancak kalıp çıkarmaktan çok kağıt kesildikten sonra ekstra yerlerin temizlenmesi ince iş olduğundan, elle yapıldığından ve zaman aldığından fiyatlarının o kadar ucuz olabileceğini sanmıyorum. İlgiye bağlı belki de... Çok satılır hale gelirse belki bu fiyatlara inebilir. Türkiye'de buna ne kadar ilgi gösterir insanlar kestiremiyorum. İlgi çok olursa haliyle fiyat düşürmek kolay olur. Sence Türkiye'de insanlar bu tip kağıt tasarımlarıyla ilgilenirler mi? Yoksa kağıt zaten bu diyip ucuz fiyat mı beklerler? Çünkü malzemeden çok işçiliği olan bir iş bu. Hop makinadan çıkar keki içine oturt değil yani. Düz matbaacı bunun bir çeşidini yapar iki çeşidini yapar, oturup bunu çeşitlendiremez. El emeği de istiyor çünkü. Sadece kek değil tabii... Kitap ayraçları, dediğin gibi ayna kenarları, çeçevelerin içlerine koymak için değişik figürler, albümlere eklenebilecek şekiller, düğünlerde isim kartlıkları, dilek ağaçları süslemeleri, peçetelikler, teşekkür notları, mumluklar vs... yapılabilir, hatta aramızda kalsın planlarım dahilinde. Ama Türkiye'de insanlar bunlarla ne kadar alakalı bilemiyorum. Ben tasarımla çok uzun süredir içiçeyim ve çok uzun zamadır üretttiğim ve ürettirdiğim bazı şeyleri yurtdışında satıyorum ama Türkiye'de neyin beğenilip neyin beğenilmeyeceğini pek anlayamıyorum. Sence ilgi görür bir alan olur mu bu burada? Sen bilirsin bu işleri :)

Merve dedi ki...

Mügecim, Öncelikle tebrik ederim ne kadar güzel bir atılım yapmışsın :))
Herkesin beğendiği değil de, bu beğenilerin ilerisinde olmak,araştırmak ve uygulamak takdire değer!

Kağıttan yapılan tasarımlara bende çok seviyorum son zamanlarda özelikle etsy'de çok şık tasarımlar oluyor.
Bir Türk kız var kağıttan aksesuarlar yapan onun yaptıklarına bayılıyorum mesela..oldukça fiyatlılar ama değer bence..

Senin soruna gelince canım, bence büyük bir kesim kağıt sonuçta pahalı diyecektir maalesef insanların yaklaşımı böyle ama zaten senden satın olacak insanlar bu ürünlerin Türkiye de bulunmuyor olmasının eksikliğini hissedenler..senin gibi bunları takip edip,kıymetini bilenler..

Cupcake için olanları birçok butik pastane kullanabilir diye düşünüyorum..veya baby shower vs gibi organizasyonları organize eden firmalar..
Ya da bunlar yeni açılan Paperie gibi mağazalarda da satılabilir..

Açıkcası ben bu tip tasarımların Türkiyede oldukça az olduğunu düşünüyorum yeniliklere hepimiz hasretiz.. Bunların kıymetini bilen ve almak isteyen birçok insan çıkacaktır mesela ben İnşallah düğün davetiyemde bu tip bir kağıt kullanmak istiyorum..ama neresi yapar hiç bilmiyorum.Gidip bir davetiyeciye anlatsam birçoğu neden bahsettiğimi anlamaz bile..
Benim gibi birçok kişi bunun eksikliğini yaşıyordur..
Bence Web üzerinden tüm bu tasarımları tanıtabilirsin, bahsettiğim firmalarla iletişime geçip senin ürünlerini kullanmalarını sağlayabilirsin..
workshoplar bile düzenleyebilirsin..
Online satış olması da herkesin alabilmesini sağlar..

Etsy'de bazı beğendiklerim olmuştu sana mail atayım canım :)

Sevgiler..