Pazartesi, Ağustos 10

329.Dönem Sonuçlar Açıklandı!!


Biliyorsunuz..Kuzumu Çarşamba günü hayırlısıyla askere yolluyorum... Hep hayırlısını diledim ama Ankara çıkacağını da birşekilde hissediyordum..

Sonuçlar dün gece saat 12:00 da açıklandı..

Uzun dönem/ Kara Kuvvetleri -Topçu / Yedek Subay
olarak Ankara Polatlı'ya aldılar..

Branşında, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği yazıyor..İnternetten öğrendiğim kadarıyla branşında mesleği yazanlar 18 gün acemilik yapıp..Meslek kurası çekip asteğmen olarak mesleklerini yapıyorlarmış..

Bilgisi olan var mı?

29 yorum:

beetlejuice dedi ki...

Mervecim, çok iyi bir kura çekmiş canım. Benim Polatlı'da yapan arkadaşlarım oldu, rahat olduğunu söylüyorlardı. Zaten dediğin gibi 18 gün sonrasında kura çekilip başka yere geçer büyük ihtimalle. Güzel yanı koğuşta yatmayacak, gittiği yerde ev tutabilme imkanı olacak. Askere gitti diye değil de çalışmak için başka bir şehre gittiğini düşün ki zaten öyle gibi. Eziyet edemeyecekler, yedek subay sonuçta. Tek eksisi uzun dönem olması ama haftasonları gelebilir, sen de gidebilirsin.
Çok sevindim canım adınıza:) Allah kavuştursun.

Merve dedi ki...

Beetlecim, inşallah güzel geçer canım.. evet lisansı olanların çoğunu doğu'ya 6 ay olarak vermişler bu sefer Allah kolaylık versin..
evet dediğin gibi koşulları rahat olacak ama meslek kurasında nereye çıkacak acaba merak ediyorum..Türkiye'nin her yeri olabilir değil mi canım?

lale kunt dedi ki...

hayırlı olsun mervecimmm güzel bi yere çıkmış. ama uzun dönem yani 18 ay mı yapacak?

nazo dedi ki...

Şimdiden hayırlı teskereler Mervecim.. Bence de normal askerlik gibi olmaz, neresi olursa olsun rahat eder..

Merve dedi ki...

* lalişim sağol tatlım yok canım 12 ay. 18 ay kalktı zaten ünv mezunlarına genelde 6 çıkıyormuş..ama doktora varsa % 90 uzun alıyorlarmış..kısa dönemi işaretlediği halde uzun çıktı tatlım..

beetlejuice dedi ki...

Canım, abime sordum. Söylediklerini iletiyorum:) 2 sene önce nişanlının çıktığı yer Küçükyalı/İstanbul'daymış. Levazım okulu. Sonra Polatlı'ya taşınmış. Onlarınki askerlik değil iş diyor. Masa başında görev yapacak, çok rahat diyor. 3 ay teğmen olacakmış, 11 ay maaş alacakmış. Abim, merak etmesin rahat geçirir diyor. İstanbul'a harp okulu komutanlığına bile gelebilir diyor. Bilgisayar sistemleri olduğu için.

Merve dedi ki...

*n@zocum, bende öyle olacağını umuyorum işinden dolayı canım bakalım hayırlısı artık..teşekkürler tatlım..

* Beetlejuice, öyle mi canım? inşallah öyle olur hayırlısıyla..bende uzak bir yere vereceklerini tahmin etmiyorum büyük şehirler olur herhalde..çok çok teşekkür ederim abine de sana da canım!

LâLz FaShioN dedi ki...

Canım öncelikle hayırlı olsun, çok sevindim bi kere topçular çok rahat oluyorlar benim erkek arkadaşımda topçu olarak yaptı ordan hem göndermenin acısını ve geride kalanın çektiklerini çok iyi bilirim. Yedek subay olmasının rahatlığıda şu işe gider gibi olacak sabah kalkıp birliğe gidecek akşam evine dönecek ondan rahat olur birde emrinde askerler olacak ondan rahat sadece uzun olması sizi biraz zorlar ama ondada yedeksubay olduğu için görüşmeniz çok rahat olacak haftasonu çarşı izin kaldırılması vs gibi dertleriniz olmayacak.. Bişeye ihtiyacın olursa kesin mail at cnm çünkü ilk 1 ay saniyeleri sayacaksın 1 ay sonra tam olmasa alışmaya alışıosun diyiim ;)
Son olarak Allah kavuşyursun inşallah göz açıp kapayana kadar geçer ve hatta su gibi gitsin su gibi gelsin diiim :)

Adsız dedi ki...

Mervecim cok sevindim.Simdiden hayirli teskereler dilerim.Uzun donem olusuna da sakin uzulme.Benim eski erkek arkadasim da uzun donem yapti ankarada.Hsonlari izinli olduklari icin 2 haftada bir ya o geldi ya da ben gittim.Hic ozlemeye vaktimiz olmamisti birbirimizi.Maas da alacagi icin iyi bir donem olacak onun icin.Benim kuzuma kisa donem Antep cikti :)) Deli gibi yemek yicem sisip oyle gelicem filan diyo.:)) Goz acip kapayana kadar gecsin insallah. Cok optum

Sinem

Merve dedi ki...

Lalz, canım güzel dileklerine çook teşekkürler..evet bence de yedeksubaylar uzun dönem yapmalarına rağmen daha rahat yapıyorlar.cep telefonun yanında olacak olması, ulaşabilmem h.sonları görebilecek olabilmem hepsi avantaj tabii,zaten burada da h.sonu görüşebiliyoruz gene h.sonu görüşebilirsek pek de ayrılık gibi olmaz bizim için canım..inşallah 18.gün sonunda mesleği ile ilgili gideceği yerde rahat eder..

* :) sinemcim bende seninkine çok sevindim çabucacık hayırlısıyla kavuşacaksınız ne güzel..:) antep'de bol bol yer tabii ama sıcakta zor olur kebap yemek herhalde..:) size de hayırlı teskereler canımm..sevgilerimle!

Pinky dedi ki...

hayırlı olsun Mervecim. Anlattılanlara bakılırsa güzel geçecek askerliği. çok sevindim. Meslek kurasıda güzel biryere çıkar umarım. hadi bakalım Allah kavuştursun, hayırlı teskereler şimdiden.. :)

Merve dedi ki...

* Pinkycim, inşallah güzel geçecek canım..Ankara 18 gün için geçerli asıl sonrası önemli..inşallah orada da içimizin rahat edeceği bir yer olur..teşekkür ederim desteğine tatlım!

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Mervecim hayırlı olsun!Asteğmen olarak nereye giderse gitsin rahat eder. O yüzden içini ferah tut! Hayırlısıyla, sağlıkla yapsın gelsin inşallah! Allah kavuştursun!

a. gizem dedi ki...

öğle tatilinden döndüm, direk açtım sayfayı neresi olacak diye :) sevindim eee merve seni de ankaraya bekliyorum o zaman..
hayırlı olsun!

Merve dedi ki...

* KG, sağol canım çok teşekkür ederim aslında Ankara çıkmamış gibi çünkü sonuçta 18 gün orada asıl ondan sonra 12 ayını geçireceği yer önemli..bakalım inşallah sonrası da rahat geçer..

* Gizom, sağol tatlım hayırlısı tabi..inşallah :) gelirsem haber veririm sana!

ferulago dedi ki...

Şimdiden Allah kavuştursun. Benim eşim de orada yapmıştı. Fizik doktoru kendisi, herhalde oradaki okula alıyorlar vs derken topçu yaptılar, 3 ay eğitim gördü paşa paşa. Sonrasında da kura çektiler herkesi dağıttılar. O dönemde öğretmen olan yoktu aralarında galiba, o yüzden bu konuda bilgi veremeyeceğim ama umarım gönlünüze göre olur :)Ankara'ya yakın olması açısından güzel bir yer neticede.

moda tasarım stil dedi ki...

merve'cim hayırlı teskereler diliyorum,umarım çabucak yapıp bitirir ;)

sinem dedi ki...

canım bende bir asker çocuğu ve aynı zamanda asker eşi olarak hayırlı teskereler diliyorum bir an önceyeniden yan yana olmanız dileğiyle...

Merve dedi ki...

ferulago,canım tesadüf valla..iyi biryermiş öyle diyorlar ama bakalım hayırlısı..bransı bölümünde mesleği yazıyor muydu canım? meslek yazıyorsa kura çekip 18 gün yapılıyormuş acemilik..

* mts, çok sağol gülsümcüm teşekkür ederim inşallah..

*Sinemcim, en deneyimli sensindir tabii :) çok teşekkür ederim güzel dileklerine..umarım sende hiç sıkıntı çekmezsin!

Adsız dedi ki...

hayırlı olsun, herşey iyi gider umarım...

birkadin dedi ki...

Mervecim, ne yalan diyim ben de pek sevindim, ben de hep uzun donem taraftariyim nedense, guzelce kalacak bi yeri olacak, aksamlari onun olacak, normal bi ev hayati olacak ki, sen istedigin zaman bavulunu toplayip gidebilecen onu gormek icin, gonlunuze gore olmus Mervecim, ikinci kisimda da insallah boyle sansli olur canim

bernush dedi ki...

Mervecim,öncelikle hayırlı olsun,kısa dönemde olsa uzun dönemde olsa askere gitmesi içimi çok burktu,sanki ben ayrılacakmışım gibi kendimi senin yerine koydum da dayanması zor,inşallah acemlikten sonra çok uzak bir yer çıkmaz,allah kolaylık versin...

mercan dedi ki...

merveciğim şimdiden allah kavuştursun, zaman senin ve onun için su gibi akıp geçsin inş:)

Merve dedi ki...

* mugemmel, teşekkürler canım inşallah!

* gorkemcim, bende aynı şekilde düşünüyordum..6 ay evet kısa hemencecik bitecekti ama sonuçta ben çook endişe edecektim en azından şimdi emniyette olduğunu bilmek içimi rahatlatacak :) çok sağol tatlım evet inşallah 18 gün sonra da böyle bir haber alırız hayırlısıyla

* Bernushcum sağol canım evet uzun veya kısa,uzak veya yakın insanın üzülememesi mümkün değil..Şu anda sadece 18 gün acemiliğini geçireceği yer belli oldu..Sonra meslek kurası çekip asıl görev yerine gidecek inşallah o zamanda güzel bir sonuç alırız..

* Mercancım çok çok teşekkürler ah ah gözümü açıp kapayım 12 ay geçsin inşallah :)

Adsız dedi ki...

Mervecim benimde nişanlım polatlıda topçu as tegmen olarak yaptı askerliğini..hayırlı teskereler tatlım..Allah sabır versin :)

Adsız dedi ki...

Mervecim aynı heyecanı 327. dönemde yaşamıştım ben de...Dilerim rahat bir askerlik geçirir...Herşey gönlünüzce olsun...İnşallah kurasında da güzel bir yer çıkar dualarım sizinle ve tüm askerlerle...
Yanındayım bilmeni isterim...
Sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Merve'cim hiç sıkma canını süper bir haber bu!Erkek arkadaşıma mühendis olduğu ve kısa yaptığı halde 6ay proje çizdirdiler Kayseri'de:) Kısanın avantajı hakikaten kısa göz açıp kapayıncaya dek geçiyor.Ama mesleğini yaptıkları halde maaşları olmuyor ve açıkcası biraz tersleştikleri biri oldu mu canları çok sıkılabiliyor.Ama nişanlın çok rahat edecek emin ol.Babam subay ondan biliyorum,rütbeli olmak iyidir.Başında ast yazsa,askerliğini yapıyor olsa bile:)
Ve içime doğuyor büyük bir birliğe alıcaklar onu,ciddi bir görev vericekler o da dolu dolu yapıcak askerliğini:)

Stil Direktoru dedi ki...

Haydi hayırlı teskereler canım Allah vauştursun yer süper maşallah.

tughce dedi ki...

canım beenim seni o kdr ii anlıyorum ki.Allah kavuştursun.ama inan geçio.bnmde eşim uzun dönem yaptı.ve biz o zmn sevgiliydik. gecen yaz evlendik ve 8 gun snra 1. evlilik yıldönümümüzü kutluycaz inş. o gunlerin gelicek cnm.sevgiyle kal...