Pazartesi, Ağustos 3

Askerlik mi? Şafak mı? O da ne? Bilmezdim ki Ben!

Bugün hiç içimden yazmak geçmiyordu taa ki Çillimin yazısını görene kadar..:(

Bende yazayım belki ruhum bu kasvetli halinden kurtulur..

Bugün sınava giriyor kuzum..Hatta şu an sınav sırası bekliyor..

Bugünden sonraki 5 gün nereye çıkacağı/ süresi belli olacak..

İnanın içimden, gönlümden ne 6 ay ne de 12 ay geçiriyorum.. 12 ayın zorlukları ayrı 6 ayın ayrı..

Gönlümden birşey geçiririm de..o olur, bir de birşey ters giderse ben ne yaparım diyorum..

O yüzden hazırlamaya çalışıyorum kendimi 12 ay'a..

Şu an düşünmesi bile zor..! her an beraber geçen 5 seneden sonra hatta evlenmeye bu kadar yakınken bu ayrılık çok zor olacak bizim için..

Ben evimde yatarken, onun nasıl bir yerde uyuduğunu merak edeceğim..
Ben güzel şeyler yerken acaba o ne yiyor olacak?
Veya günlerce konuşamadığımız olacak..acaba nasıl? herşey yolunda mı? diye içim içimi yiyecek..

Çocuk sahibi olmak da böyle birşey herhalde..O'nu kendinden çok düşünmek..sürekli endişelenmek..

Böyleyim işte bugün..kafası karışık, üzgün, sıkıntıdan karın ağrılı...

Ama birşey var ki gurur duyuyorum kuzumla..
Yurtdışına gidip askerliğini tecil ettirebileceğimiz halde gitmedi..
6 ay çıkması için veya istediği yere çıkması için hiçbir torpil/tanıdık arayışına girmedi..
Ülkemin her toprağı benim nereye/ne kadar çıkarsa çıksın kabulum dediği için..

Dilerim herşeyin hayırlısı olur...

28 yorum:

Adsız dedi ki...

selamlar merve

sana bi mail attım , herşeyin hayırlısı olsun.İçini ferah tut ve güçlü ol ki sevgiline destek olasın..

nazo dedi ki...

Çok zor gerçekten ama hayırlısı olsun Mervecim.. Güzel şeyler düşün bugün..
Bu arada askerliktede mi torpil oluyormuş? Yuh diyorum, başka da birşey demiyorum :(

Jojee dedi ki...

helal olsun ona.Cidden çok takdir ettim.Askerliğini de güzelce yapıp gelsin.Biz senin yanındayz canım dertlendiğinde yazarsın bizde sana arkadaş oluruz

a. gizem dedi ki...

ayyy canım yaa...Allah yardımcın olsunnn.. ama ben bu kasımda 3 senedir ayrı şehirlerde oluşumuzun yıl dönümünü kutlayacagım :P
inan geciyor zaman hem de su gibi akıp geciyor!
üstelik denize şimdi yurt dışı görev cıktı biliyo musunnn :(
kariyeri için süper bişi amaaaa... benim için ?!!

Merve dedi ki...

* Nalacım hemen bakıyorum mailine.. teşekkür ederim canım desteğin için çok sağol..darısı sana inşallah..

* Nazocum, hakikaten zor tatlım..gidene ayrı zor,kalana ayrı..ama mecbur yani kaçış yok..
ooo ne diyorsun torpille istediği yere çıkartanlar,süresini istediği gibi seçenler..maalesef var :( ama insan da biraz insaf olması lazım çoğunun elinin içine anneler kına yakıp vatana feda olsun diye yollarken, diğerleri gelsin İstanbul'da askerlik yapsın torpille bu hakikaten hak yemek..

* Jojee'cim çok sağol birtanem..iyi ki varsınız! :)

*Gizom, valla bu konuda tanıdığım en deneyimli sensin tatlım..geçiyordur tabi ama işte ilk başlar zor..
yaa öyle mi :(( sende gidemez misin gizo? yani evlenseniz de gitseniz olmaz mı?

mercan dedi ki...

sayılı gün çabuk geçer derler:)bence güzel bir yerde yapacak askerliğini, içimden öyle geçiyor...torpilsiz, adaletli bir şekilde gidenler en güzel şekilde askerliklerini yapıyorlar senin "t" için de bu olacak bak göreceksin;)
ben de zor günler geçiriyorum aslında, sevgilimle farklı şehirlerde yaşamak gerçekten zormuş. zaman geçtikçe bu duruma alışacağıma daha da zorlanıyorum:s napalım bizim ki de böyle...

Adsız dedi ki...

Canım sen kendini ferah tut, zaman bu hayatta durduramadığımız tek şey ve gelip geçecek... Güzel günler sizi bekliyor... İnşallah hayırlı olur bitanem..

Merve dedi ki...

* Mercancım, inşallah canım içinden geçtiği gibi olur :)
Ben en fazla 1 ay ayrılık dışında pek ayrılık yaşamadım gerçi devamlı da görüşemezdik ben okurken hafta içi görüşemiyorduk..okul bitti, iş başladı gene h.içi mümkün olmuyor sadece hafta sonları görüşebiliyoruz ama işte bir telefon uzakta ya da istesen gidebilecek olmak başka gidemeyecek olmak başka tabi..

Canım neden başka şehirde? İş dolayısıyla mı?

İnşallah tez zamanda hepimiz kavuşalım sevdiklerimize :)

mercan dedi ki...

en azından ne zaman geleceğini bileceksin, kavuşma zamanınız belli olacak. asker dönüşü de ayrı bir durum:)dönünce çok şeker oluyorlar böyle ağızlarını aça aça etrafa bakmalar, hayata geri dönme çabaları:) bikaç güne geçiyor tabi;)bu durumun olumlu taraflarını görmekte fayda var sanırım, biraz dalgaya filan almak lazım herhalde hayatı...

o üniversiteyi kazandıktan beri istanbulda yaşıyor, epeydir istanbullu yani.şimdi de çalısıyor dolayısıyla sadece haftasonu görüşebiliyoruz ,o da her zaman olmuyor merveciğim.yani ikimizde böyle bir ilişki olacağını başında biliyorduk

Zeynep'in Evi dedi ki...

ben de bilmezdim:) ama bilmediklerini de öğretiyo hayat insana diğmi.. askere gönderip bekleyenlerden biri de bendim 1buçk yıl evvel..
uzağımda olsun görmiyim 5 aya razıyım ama askerdeyken iki gün aramasın uykularım kaçıyodu..
zor günlerdi,geçti..
senin için de göz açıp kapayıncaya kadar geçmesini diliyorum..

beetlejuice dedi ki...

Mervecim, canım umarım su gibi geçecek bir askerlik olur T'ninki. Çok zorlanacaksın, günler 24 değil 240 saatmiş gibi gelecek ama bir bakacaksın ki bir masaya oturmuş davetli listesi hazırlayıp, davetiyeleri yolluyorsunuz. Her zaman giden için mi kalan için mi zor diye düşünürdüm. Bunun cevabı kesinlikle kalan için. Sen onun bıraktığı boşlukla yaşamaya çalışıyorsun, onun gittiği yerdeyse zaten sen hiç yoktun. Etrafa alışmakla, insanlara alışmakla geçecek günleri, sense koca bir boşluğa alışacaksın. Ama şükürler olsun ki sonra dolan bir boşluk bu. 6 ay ya da 12 ay sonra o boşluk dolup taşacak. Allah sana sabredecek güç versin canım.

lale kunt dedi ki...

mervişim hadi hayırlısı... sayılı gün çabuk geçer derler umarım öyle olur... insanın ayrı kalması çok fena gerçekten, Gizo'ya da yazık.. hep ayrılar zaten şimdi bi de teee nerelere gitti deniz..
valla Allah herkesi kavuştursun birbirine demekten başka da bişey gelmiyo elden...

Adsız dedi ki...

Merve slm
Kardesim de su an sira bekliyor sınava girmek icin.Seni en iyi anlayanlardanim sanirim.Ama ben onun icin uzulurken , o beni rahatlatti.Dedi ki "Hayatimdaki en onemli tumsegi asiyorum , sonraki gunler zaten benim" Insallah senin kuzun icin de , benim kuzum icin de en hayirlisi olur.Gule gule gitsinler gelsinler.
Sinem

nergisce dedi ki...

canim... Insallah hayirlisi olur.

a. gizem dedi ki...

mervecim Allahtan biz ilk 3 yılımızı birlikte gecirmişiz yoksa uzaktan mı imkanı yok yaniii, hani vardır tabi de... deniz doğu görevindeyken 22 aydı, 3-4 ayda 1 kez gelebiliyordu cunku sehirde değildi, 14 saat uzaktaydı izin verilmiyordu, dağlarda köylerde doktorluk yapıyordu hiç dr görmemiş teyzelere falan bakıyordu inanabiliyomusun?

sonra görev yeri ist oldu e ben ank dayımmm
sonra 1 yıl dolmadı, 6 aylık (ödül) olarak, yurtdışına gitti yeni şekercim. herkes gitmek istiyomuş oraya cok zormuş vs. ama yine 3 ayda bir yaa...

ben gidememem şekercim 6 aycık zaten, inan su gibi akıp gececek :))

birkadin dedi ki...

mervecim canim, hakkaten sayili gun cabuk gecer. icini ferah tut canim, biz hep yanindayiz senin icin de kolay gececek, o bambaska yerlere gidecek, degisik insanlar gorecek hersey dikkatini cekecek onun icin de cabuk gececek, yeter ki mutlu olun, huzurlu olun, en guzel haberlerini duymak dilegiyle canim.

Merve dedi ki...

* Elvancım, canım çok sağol güzel dileklerin için..muhakkak bitince çabuk geçti, iyi ki oldu bitti diyeceğiz :) ama işte ilk başta giderken alışmak kolay değil..

kendimi rahatlatmaya çalışıyorum..yoksa düşün, üzül üzül sonu yok..nihayetinde bu bir ceza değil :)

* Mercancım, evet tabi en azından geleceği zamanı bileceğim bir de daha sonrası bize kalacak inşallah :) gitmeseydi de evlenseydik ve sonra gitmesi gerekseydi daha zordu tabi.. doğru söylüyorsun dönünce komik olurlar muhakkak :) ama erkekler için güzel bir hayat dersi, keşke kızlara da olsa..daha sağlam olurduk herhalde kolay kolay ağlamazdık..

Valla birçok kişi uzaktan ilişki yürümez der ama ben öyle olduğunu düşünmüyorum..çünkü biz daha başlayalı 1 hafta olmuştu ki 1,30 ay ayrıldık bu sürede ben birşey olur yürümez diye düşünüyordum ama gün geçtikçe güven duydum,yanlız bırakmaması daha çok ilgilenmesi çok hoşuma gitmişti..Bence ayrılık uzaklaştırmanın aksine daha çok yakınlaştırıyor gerçekten sevenler için..kıymet biliyor insan :)

*

mercan dedi ki...

herhalde öyledir ,her kavuşma bir sonraki ayrılışı zorlaştırıyor:(

Merve dedi ki...

* Zeynepcim, aynen ne askere giden abim ne de kuzenim olmadı benim yani hiç asker yolu gözlemedim..ama öğreneceğiz mecbur..ama şükretmek lazım ne büyük üzüntüler var hayatta sonuçta bu bir ayrılık ama kötü bir ayrılık değil..

Bende en çok ondan üzülüyorum tatlım sonuçta merak içerisinde olmak..geceleri uykuları kaçar insanın acaba nasıl diye?

Zor günler olacak eminim ama geçecek bir şekilde.. Çok sağol canım sizinde kavuştuğunuza çok sevindim..darısı bana inşallah!

* Çillim ne güzel demişsin.. bak bu güzel bir ümit ben üzüldüğümde hep bunu düşüneyim "davetli listesi :))" ya da ev eşyası bakarım bol bol bu da rahatlatır..

Aynen, ilk başlar 240 saat gelir..bence de kalana zor..dediğin gibi sonuçta aslında düşünecek/üzülecek zamanı olmayacak..sürekli birşeyle meşgul olacak akşam uyurken düşünür tabi..ama genede daha rahat olur..Ben düşünüp üzülmesini hiç istemem,zaten bambaşka bir hayat..her cins insan..kolay olmasa gerek..o yüzden ona beni düşünüp üzüleceği hiçbir hediye vermeyeceğim ona giderken öyle karar aldım..

* lalişim dönmedin di mi sen? özledim seni ne zaman dönüyorsun??
Sorma canım gizo'nun ki çok zor..ama mantıklı olan..gizo mastır yapıyor,deniz kariyerinde ilerliyor gün gelipte evlendiklerinde rahat edecekler..zorlukları aşmış olacaklar..evliyken bunları aşmak kat kat zor bence..bizde o yüzden benim okulu,doktorayı,şimdi de askerliği halletmek istiyoruz..geriye kalan zaman bize kalsın diye..
İnşallah canım..

Hadi gel de göreyim artık seni lalecan!

* Sinemcim, öyle mi?? kader birliği yapıyoruz desene..Kardeşin öyle demiş..bana da ben ara ara ağladıkça kuzum ben kendimi rahatlatmaya çalışıyorum bu hapis değil, kötü birşey değil ben mutluyum gittiğim için dedikçe bende rahatlıyorum aslında haklılar ağlamamak/ üzülmemek lazım onları üzmemek için ki ayrılmaları kolay olsun..

Dilerim en hayırlısı çıkar kuzularımız için canım..!

* Nergiscim, sağol tatlım en güzeli hayırlısı birtanem..

*

Merve dedi ki...

* Gizom, bence en doğrusunu yapıyorsunuz..evlenseniz ayrılmanız gerekecek daha zor..o işini bıraksa,sen onun yanına gitsen bu sefer bir süre sonra neden devam etmedik diyeceksiniz..

Biraz sabır,kuvvet ama sonrası sizin hep size ait inşallah :)

Hem zaten o görevin sevabı yeter..doğu görevinden kaçan bir sürü insan varken hakkıyla yapması çok güzel birşey bence tebrik ederim..

çok öptüm gizom..!

*Gorkemcim, sağol tatlım..canım benim biliyorum sizlerle geçer zaten zaman :) t'den yana eminim çok titizdir vs ama biliyorum bir süre sonra alışacak..herkese uyum sağlar,çabuk kaynaşır..inşallah güzel geçer.. Kocaman öpücükler benden sana!

a. gizem dedi ki...

evet merve herşeyi halledip evlenmek kadar guzeli olamazzz :)
işyerinden sonra kalan hayat sadece senin ve eşinin...
sinemalar hobiler vs :)
laleyi bi kere daha burdan opuyorum bodrumda beraberdikk hii hiii :) ama dönmediii, dönsün artık dimi şeker :)

seni de kocaman opuyorum!
hadi bakalım t ile denny'min gelişi aynı zamana denk gelecek sanki diyorummm başka da bişi demiyorum :P

merbe dedi ki...

mervecim hayırlısıyla en kısa zamanda gidip gelir inşallah... senin için zor bir süreç olacak ama geçecek. 5 sene içinde kimbilir nelerle başa çıktınız?.. şimdi 6 ya da 12 ayın üzüntüsü olmasın içinizde. bu süre geçince zaten tüm hayatının sonuna kadar seninle olacak, o güzel günleri düşünerek en az can sıkıntısıyla atlatmaya çalışın bu günleri...

KUZEY BEBEĞİN DOLABI dedi ki...

Sevgili Merve,

Ben de aynen senin durumunda esimin asker yolunu gozlemis, her gun safak saymistim...Tek tesellim son ayriligimiz olacagi idi. Cunku gecici bir sureligine de olsa ayriligimiz, bizi sonsuza kadar birlestirecek surecten onceki yapilmasi gereken bir seydi.

Sana uzun zamandir yapamadigin seyleri yapmani tavsiye ederim...Biliyorum hep bir yanin eksik olacak ama...Kizkiza yapilacak, hep bir boyfriend ya da es sebebi ile ertelenmis bircok sey vardir aslinda. Ya da tek basina yapmaktan huzur duyacagin:) Bunlara odaklanip, gunlerin daha hizli gecmesini saglayabilirsin:)

sevgiler...

Merve dedi ki...

* gizom laliş dönmüş de haberimiz yokmuş cmt dönmüş şeker :)) canım cok sağol en kısa sürede kavuşmamız dileğiyle ikimiz içinde ;)

* Mervişim, tabi tatlık uzun bir ilişki olunca başı çıkılacak bazı şeyler oluyor özellikle nişan vs zamanlarında daha çok oluyor aileler açısından, inşallah bu süreci de güzel güzel atlatacağız tatlım..çok teşekkürler!

*AP, eminim evliyken daha zor olmuştur canım..Ama ne güzel atlaşmıssınız, geri de kalmış ne mutlu size!

Darısı bize inşallah..
Bende aynı şeyi düşünmüştüm :) Biz zaten genelde h.sonu görüştüğümüz için arkadaşlarım ve ailemle pek vakit geçiremedim son zamanlarda..hobilerime de ara vermiştim.Dikiş dikmeyi öğrenebilirim mesela bu arada di mi? Nasıl olsa vaktim bol olacak h.sonları..
Teşekkür ederim canım güzel desteğine!

alis dedi ki...

Umarım zaman sizin için su gibi geçer,güle güle gider ve güle güle döner...

Pinky dedi ki...

Hayırlısı olsun Mervecim.
İçinizi ferah tutun ve sıkıntılı şeyler düşünmeyin. Güzel haberler çıkar umarım 4 gün sonra.

Adsız dedi ki...

seni çok iyi anlıyorum çünkü aynı telaştan ben de geçtim...Dilerim hakkınızda hayırlı olan olur...Bize nasip 12 ay çıktı :(
Ama 4 ayı bitirdik allahın izniyle...İnşallah geri kalan da bitecek...

Zor asker yolu beklemek öyle tarifi yok anlatılmaz yaşanır denen cinsten ama allah sabrını veriyor yeter ki sağlık olsun...

Dilerim iyi bir yerde yapar askerliğini ve rahat olur...Benim aşkım da böyle düşünmüştü yurdumun neresi olursa olsun diye...Gurur duyuyorum ben de onunla...

Umarım dilediğiniz gibi olur her şey...Ne olursa olsun sıkmayın canınızı...Seni tanımıyor olabilirim ama bilmeni isterim yalnız değilsin...Bir asker yolu bekleyen olarak ben de yanındayım...

Sevgilerle...

müz dedi ki...

mervecm bende asker yolu beklıyorum gelmesını bı an once donmesını ıstıyorum amasafak cok karanlık mehtap gledı gectı safaga daha cok var gidiceği günün gelmesını hiç istememistim ağlayarak hıckırıklarla ayrıldım yanından son sözleri ağlama meleğim vatan borcum bittiğinde hersey cok guzel olucak dedı asker selamını verdı ben ewme geldım aksam kapımın onnden gectı konvoyu bi yandan göğsum kabarıyodu gururlanıyodum bı yandan nası dayanıcam dıe ağlıyodum simdi safak 292 içimde büyük gurur v özlemle gelmesini bekliyorum snın ıcınde ılk baslar zor olucak kımse kolay diyemes ama o gurur biraz olsun hafifleticektir acını allah tüm askerlere ahyırlı teskereler nasıp etsın saglıkla donmeı nasıp etsın bekleyenlerede buyuk sabır versın..