Çarşamba, Haziran 17

Oldu mu şimdi Ayşe??


Ayşe Arman'ı oldum olası sevmem..
yazıları bana hep basit gelir..konunun özünden kaçması sözü ısrarla hep insanların özel hayatlarına çekmesinden hiç hoşlanmam..Ama Münevver'in cinayetinde konuyla ilgilenmesi peşini bırakmaması hoşuma gitti taktir ettim..böyle taktir ettiğim birkaç yazısı daha olmuştu ama o kadar işte..
Ben zaten magazini sevmeyen, yerli,yabancı olsun kim ne yaptı? kiminle?..bunları merak etmeyen biriyim..
Alem vs gibi dergilere de hani kim ne giymiş, kritik yapmak eğlenmek için bakarım..
Neyse asıl konudan uzaklaştım bu sabah Günaydın'da Nihat Odabaşı'na çektirdiği resmi gördüm gözlerime inanamadım..! Sanki bir samba dansçısı gibi..
Bir köşe yazarı neden böyle bir poza ihtiyaç duyar?
Ya da ihtiyaç duydu diyelim..neden kendine saklamaz da..tüm Türkiye ile paylaşma ihtiyacı duyar?
Amaç ben hala hoş fit bir bayanım..baaak neeler yaptım demekse..bunu kendine ispat etmesi yetmez mi?
Ve en önemlisi anne olmuş bir bayan çocuğunu da düşünmek zorunda değil midir?
Ayıplamaktan öte...Bu kadar basitleşmiş olabilmesini hayretle izledim..
Siz ne düşünüyorsunuz?

19 yorum:

Adsız dedi ki...

kesinlikle katılıyorum. (nokta)

Merve dedi ki...

* aynen (stop) :)

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Ayşe Arman'ı zaman zaman bende aşırı bulan biriyim,genelde ise eğlenceli.
Evet bir tarafı belden aşağı konuşmak konusunda son derece ısrarlı,hatta bu konuda kompleksli olduğunu bana düşündürecek kadar...
Ama bu resimler konusundaki fikre pek katılmıyorum zira o bir life style yazarı,çokça da popülerlikten hoşlanan ve neredeyse Türkiye'nin tartışmasız en iyi röpörtaj gazetecilerinden biri dolayısı ile bana abes gelmedi verdiği pozlar.
Çok da hoş olmuş söylemeliyim.
Siz,ben,o kim isterse ve talep edilirse bu tarz pozları vermekte bence özgür, basit olmadıkça ki ben pek basit bulmadım.
Anne olmanın bununla ne alakası var hiç anlamıyorum,size karşı değil de bu genel ''o artık bir anne söylemi çok rahatsız edici bence''...
Anne olunca kutsal bir varlığa mı dönüşüyoruz,hala kadın değil miyiz?

Nacizane fikrim...
Sevgiler

Merve dedi ki...

dreamitbaby,tabiki görüşlerimizin farklı olması kadar normal birşey yok..

Hürriyet gibi her kesimden insanın evine giren bir gazete yazarının
" ben istiyorum" diye davranamayacağı görüşümdeyim..topluma yön veren,insanları etkileyen bir insanın dikkat etmesi gerekir..Annelik konusu ise, annenin kutsal olmasından öte..ileride çocuğunun bu pozlar için ne hissedeceğiyle ilgili..Çoçuk sahibiysen her adımını çocuğunu düşünerek atmak durumundasın..Tabi ki de kadınız,ama kadınlık bu tür pozlar vermekten çok öte..İşte tam bu nokta da basitleşiyor bence! Bu da benim fikrim tabi ki de kimse katılmak durumunda değil :)

bernush dedi ki...

sevgilisine sormuş napayım çektireyimmi diye,sevgiliside ben senin baban değilim bana sorma demiş,özel hayatlarının ne kadar marjinal olduğu ortada,neden böyle fotoğraflar çektirmeye ihtiyaç duyarlar hem anlayabiliyorum hem anlayamıyorum,prim yapma içgüdüsü olsa gerek,

Merve dedi ki...

* bernacım, bende okudum çok yadırgadım bir eş bunu nasıl der diye :) demek ki o da öyle bir eş ne diyelim..

aynen fotoğrafın gerekliliğini anlayamadığım gibi bir de yayınlanmasını istemesini hiç anlayamıyorum..

ondan sonra da özgürlük yok bu ülkede özel hayatımızı hiç yaşayamıyoruz derler!

nazo dedi ki...

Merve, bugün üşenmemiş olsaydım Ayşe Arman'ın fotoğraflarını beğendiğimi yazacaktım bloguma. Aynı zamanlarda sen beğenmediğini yazmışsın :) Ben beğendim, belki A.Arman'ı sevdiğim içindir. Hatta bazıları çok hoşuma gitti, Ayşe bu kadar güzelmiymiş dedim nedense :)

Hesionka dedi ki...

ben de kesinlikle katılıyorum. oldum olası sevimsiz buluyorum bu kadını. sadece aklına her geleni soracak ve yazacak kadar patavatsız ve bundan prim yapıyor o kadar. vasatın altında bir tip ve şimdi de canı soyunmak istemiş pörsümeden ve soyunmuş :)

resimleri gördüğümde aklımdan geçen şu oldu "bi bu eksikti"

lale kunt dedi ki...

kızlar sizi düzelteyim, kocası değil sevgilisi! lütfen :)

fotoğraflardan sadece bunu gördüm ben, başka da vardır mutlaka. vallahi ayşedir ne yapsa yeridir diyorum, kırmızı ayakkabı ve iç çamaşırıyla olan fantezilerini köşesinde anlattıktan sonra fotoğraflara şaşıramadım desem..
bazen seviyorum bu kadını, yazılarına çok katıldığım da oluyo ama cinsellik durumunu acayip abartıyo. kendi içinde abartta dediğin gibi bütün türkiye okuyo o gazeteyi.. tarz meselesi, hayatta yapmayacağım şeyler..

annelik için söylediklerine de acayip katıldım.. yazılacakları yazmışsın zaten, ama bakış açısı işte.. herkes aynı düşünenmiyo, bana göre de çocuğun görünce neler hissedeceği önemlidir..

ALIŞVERİŞ CİNİ dedi ki...

Ayşe Arman'ı ben de eğlenceli buluyorum aslında ama pozlar bilemiyorum kendi tercihi demekle yetineceğim sanırım :)

a. gizem dedi ki...

sonuçta zevk meselesi..
ben de ayşe armanı deliler gibi severim, Alev'in Nazo' mun kulakları çınlasın.
Ama şunu da görmek lazım ki, briget jones' un b' si hayatta yokken, o kendini, sevgililerini, hayatını anlatıyordu. Ve bizi öyle alıştırdı, çok dikkatimi çeken bi yazısı vardı hatta sevgilisinin her soylediğini yazıyor ya hani, bi gün sormuş ona her soylediğini yazıyorum; buna kızmıyorsun değil mi? ömer dormenin cevabı çok ozeldi, seninle başlamadan önce böyle olacagını biliyordum ki..
sonucta kadının tarzı bu. Lisedeyken de okurdum,üni de de. boyle birşey yazar herkes onu konusurdu şimdi konuştugumuz gibi :)

hani demişsin ya, kim kiminle ne yaptı merak etmiyorum diye, o zaman hani diyoruz ya bloglarımızda adsızlar için begenmiyorsanız okumayın diye onun gibi birşey bu.

kadın kendini anlatıyor belki çok özel şeyleri paylaşıyor dediğimiz gibi bu onun tercihi ama göz ardı edilemeyen bir başka yonde muhteşem bi başarısı var: röportajları....
günlerce konuşulduğu oluyor hatta en son ist. emn müdürünün görev değişikliğinde rol oynayan en önemli nedenlerden biri bence; ayşenin sordugu sorular karşısında cerrahın afallaması ve saçma sapan cevaplar vermesi.

asıl geleceğim konu ise şudur:
hürriyet bence tr nin en önemli kesimlerini barındıran önemli bir mozaik.
ahmet hakan, ahmet arsan ya da ayşe arman neden bu tarzların hepsinin bir arada olabileceğini düşünmeyelim ki?

ayrıca hürriyette sadece 2 resim yayınlandı, eve hergün girdiği için biliyorum, yani internetteki foto galerilerindeki gibi çok açık olanlar değildi.
ve lalişin dediğine de katılıyorum, kırmızı ayakkabılar yazısından sonra bu ne ki, az bile ;PP

bi de hepimiz ayrı ayrı düşünüyoruz da, ilerde alya ne der falan bi yaklaşımla düşünmüyorum, sonuçta kültür meselesi bu. o çocuk yabancı bi memlekette doğdu ve eminim çok farklı bi kültürle büyüyor, bizler gibi değil bence .. eminim vay bee diyecek ilerde, annem çocuk dogurmasına ragmen ne kadar güzelmiş diyecek.

bu kadar uzun da yazmazdım mervecim ama ne diyim, çok seviyorum ayşeyi... hakkaten de fotografları begendim, başarılı oldugunu da düşünüyorum :)))
çok mu abarttım? ama seni de sevdiğim gibi onu da seviyorum.
bunları konusmamız paylaşmamız da güzel...

Merve dedi ki...

n@zo'cum tabi ki beğeni meselesi..beğenenler olacağı gibi olmaması da çok normal.yazdıklarım benim şahsi görüşüm..:) güzellik konusu da göreceli tabii ama nihat odabaşı'nın etkisi büyük gibi gözüküyor :)

Merve dedi ki...

* Hesionka, :) aynen..bende basitlikle prim yaptığını düşünüyorum..bu da son ürünü :) ve en komiğide, örnek alınması..ne güzel özel hayatını anlatıyor diye..

Merve dedi ki...

* laliş, çocuğu kendisi yetiştirdiği için tabii ne güzel annem vardır diyecektir ama bir annenin amacı kesinlikle başka şeyleri dedirtmek olmalı..öncelikleri garip geliyor bana yadırgıyorum konu bundan ibaret aslında.. yoksa ne yapar,ne eder,çocuğu ne düşünür hakikaten banane..o yazısını da bilmiyorum, iyiki de okumamışım valla..

seviyeyi düşürdüğü kesin!

Merve dedi ki...

* Gizemcim, senin sevdiğini biliyorum daha öncede konusu geçmişti :) benim sevmediğim gibi senin sevmen kadar doğal birşey yok..

Yazımda da zaten kimi röportajlarını taktir ettiğimden bahsettim..hakikaten bazı röportajları gerçekten güzeldi..bunun dışında bizde hurriyet alıyoruz ama ben es geçiyorum..benim tarzıma, hayat görüşüme,bir gazetede görmek istediklerimle örtüşmüyor.

Ben gazeteyi Türkiye'de Dünya'da neler oluyor..siyasette ne gibi gelişmeler var vs vs.. Bekir Çoşkun gibi birçok köşe yazarı için alıyorum..benim bir gazeteden beklentim bana birşey katacak olması, bir kadının özel hayatı veya kocasıyla neler yaptığı değil..bunları okumak isteyen,merak eden tabii olacaktır..ama bunun yeri gazete değil..bunun gibi bir sürü dergiler var cosmopolitan vs..

Benim endişem, bunun yanlışlığını göremeyecek insanların, örnek alacak genç kızların da evlerine bu gazetenin girmesi.. kızı içinde endişelenmek tabi ki bana düşmüyor kız onun, hayat onun..

ama ben olsam çocuğuma aaa annem ne güzelmiş dışında başka şeyleri dedirtmek isterdim..

Neyse, gizocum bu konu çook uzar :)) tabi ki de konuşmamız güzel..aa hani bir de bloggerlar birbirini ağırlıyorlar diyenler var ya,görsünler kimse birbirini ağırlamıyor..ne düşünüyorsak konuşabileceğimiz bir ortam burası :) çok öptüm seni!

Primarima dedi ki...

Yaaa Merve ben bikere okumusdum bir günlük tutuyormus kızı için seksle ilgili şeyler bile yazıyormusda o gunlukde bilsin öğrensin diyemı ne hatırlamıyorum şimdi yalan olmasın.Yanı bu foto nedırkı?
Fazlası ile cinsellikle ilgili seyler yazdıgında bende hoslanmıyorum.

Üfürükten Prenses dedi ki...

Dün şöyle bir yazı yazdım bu konuyla ilgili,katılan da oldu katılmayan da..

http://ufuruktenprenses.blogspot.com/2009/06/ayse-armann-cesareti.html

Colorful dedi ki...

kadın da şahane, fotolar da, valla ben takdir ediyorum, kendisini çok sevmesem de, aykırılığı hoşuma gidiyor, sürüden olmaması. birde çocuğu olan bir kadının böyle davranamayacağı kısmına bende katılmıyorum. çocuk insanın hayatı mutlaka değiştirir ama beyninin içini değil, olmamalı da zaten. herkesin hayata bakış açısı farklı elbette.

Rumeysa dedi ki...

sadece kadınlığının o muazzam buyusunu bu şekilde kullanmasına/kullandırtmasına acıyorum.............