Çarşamba, Haziran 17

Yeni takıntım..Cameo..!

Benim tabirim "hani üstünde kız figürü var işte ondan " idi..adını bilmeden önce..
Meğer Cameo imiş adı.. :)

Çok seviyorum ben bu figürü..hatırlarsanız yaptığım taçlarda ve iğnelerde de kullandım..
Bulduğumda dayanamamış çığlık atmıştım aslında çin malları bol bol olan birşey, ama güzelini kalitelisini bulmak zor hatta çin malı olanı bile yok ortalıklarda..

neyse uzun lafın kısası, geçen cumartesi kapalıçarşı'da hep Cameo aradım gümüşçülerde ama yoktu :( tam nuruosmaniye kapısından çıkarken sol'da bir gümüşçü var bilirsiniz..
İşte orada hep orijinal birşeyler olur..bir baktım vitrin'de tam istediğim gibi antika görünümlü bir cameo ne kadar dedim? adam "500"demez mi? çook şaşırdım valla aa dedim çok pahalı..
işte bu değerliymişte..bıcır bıcır birşeyler dedi...ama ne olursa olsun antika değil 500 edecek nesi var ki..Adres etsy olacak anlaşılan.. :)

Öyle işte artık antika cameo seviyorum..! Belki birgün karşıma hiç ummadığım bir günde çıkar..Ya da esrarengizimle bir gün Roma'ya gidersek inşallah belki daha da güzelini bulurum kimbilir.. :)

11 yorum:

Pinky dedi ki...

çok severim bende bu figürü. çok sevdiğim bir kolyem var hatta.

helenistik dönemde ortaya çıkmış bir figürmüş. bende hep yunan mitolojisinden biri zannetmiştim bu bayanı :) yeniden kullanılması I.Elizabeth ile başlamış. iyiki de başlamış.

Merve dedi ki...

Pinky aynen :) bende araştıracaktım :) mitoloji severim ben ondan beni kendine çekti herhalde..aynen bende asil,zarif buluyorum :) çok şık bir figür.. yüzük ve kolyede çok cici duruyorlar güle güle kullan canım!

Adsız dedi ki...

merviş ben de bunu çok seviyorum, hatta kışın bundan bir kolye yapmıştım ama yayınlamadım bilogta. bu hafta geçsin, yayınlarım.

bi de sana minik bi sürprizim var şeker :) cuma'dan sonra ya da cumartesi-pazar benim bloga uğrarsın bi. bu kadar ipucu yeter :) dayanamıcam sölicem neredeyse :)

Merve dedi ki...

* aa neden yayınlamadın merviş? isterik! çok merak ettim güle güle kullan şeker :)

yaa hakikaten mi? çok merak ederim şimdi ben! söyle söyle diyeceğim süprizi kaçacak..cmt bakıyorum şeker!

ZET Fashion dedi ki...

Bende bayılırım bu figüre, heyecanla okudum postunu acaba biryermi bulmuş Mervecik hemen alırım bende diye düşündüm. Bulan haber versin! :)

Prima Donna dedi ki...

Ben de sevip de kadınlı kızlı hani böyle oval oluyo eski gibi...:) deli deli anlatıyodum. Cameo ha saol:)

lale kunt dedi ki...

merve aklıma ne geldi bil :)) o kadar bekledik saatlerce sonra adam ne demişti? aaa yokmuş sadece bi tane! tüüü diye tüküresim gelmişti ne yalan söyliim :)

kanne dedi ki...

sanırım ben gittigidiyordan alacağım. bakın bir isterseniz:)

http://urun.gittigidiyor.com/Muhtesem-cerceveli-yavruagizi-CAMEO-KAMEO-bros_W0QQidZZ17320011

kanne dedi ki...

ayrıca yurtdışından internet üzerinden alışveriş yapabiliyorsanız buyrun.
http://www.cameojewelry.com/

bugun üsküdar-kadıköy de arastıracagım ben. bulamazsam gittigidiyordan alacagım. bayılıyorum cameolara:)

Primarima dedi ki...

Ayyy Merve ben bunlardan görunce hemen aklıma sen gelıyorsun bırde nedense lale gelıyor:)
Gecen gun kardesım bır sutyen almıs straplez sutyen...sutyenın ortasında mınıcık bundan vardı aksesuar olarak koymuslar .Görunce aaa mervelık bu dedım yahu hahaha:)

İz dedi ki...

mrb cameolar benim de favorim eminönünde esmer bijuteri vardı orda harika cameolar vardı ama kapandı maalesef boncuk satan kısmı esmerrin..link veriyim bak benim yaptığım http://www.izsurucu.com/2007/10/16/son-kupem/ hatta içene yapıştırmaya metal aparatı da vardı tabi 500lük diildi 2 tl tanesiydi zamanında ama yok artık:(